Анализатор: Кирил Петков е политикът-его, който демонстративно гази волята на суверена (ВИДЕО)

0

Решил съм, че бъдещето на Северна Македония и Албания трябва да е в ЕС.“ Това каза преди дни Кирил Петков пред румънска медия. Забелязахте ли, че българският премиер не говори за бъдещето на двете съседни нам държави от името на българския народ или за решение на правителството, а лично от свое име. Нямам никакво съмнение, че само дни и седмици ни делят от историческото предателство на настоящия министър-председател като вдигне ветото за стартиране на преговорите между Брюксел и Скопие. И да, Кирил Петков ще бъде запомнен. Няма да потъне в забрава, а ще остане като синоним на предател и родоотстъпник.

Шест месеца след като получи доверието на българския народ, Кирил Петков напълно се откъсна от него. Българите не му трябват. Не му пука за нас. Важно е какво мисли и е решил той. Демонстративно гази волята на суверена. Нека сме наясно, да българският народ не е против влизането на Северна Македония в ЕС, но очаква първо от нея добронамерени съседски взаимоотношения, зачитане на историята и културата ни. Какво получаваме от Скопие? Не минава ден, в който местните медии да не очернят и сатанизират България, но Кирил Петков бил решил, че бъдещето на Северна Македония е в ЕС.

Обаче, дали премиерът говори от свое име или повтаря без каквато и да е мисъл и елементарна политическа логика думи изречени от американските му началници?

Миналата седмица, в телефонен разговор държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен е заявил пред френския външен министър, че волята на Щатите е за ускоряване на предприсъединителния процес за членство в ЕС на Северна Македония и Албания. Америка отдавна не се и преструва, че не диктува едно към едно решенията, които безропотно Брюксел трябва да приеме. Това обяснява безочието на Кирил Петков да каже: „Решил съм, че бъдещето на Северна Македония и Албания трябва да е в ЕС“.

Не за първи път българският премиер говори това, което му кажат от САЩ. В началото на март, се изправи пред журналисти и с цялото си безсрамие заяви: „Какво има Русия? Има петрол, газ и оръжия. И всъщност прилича на една бензиностанция с ракети“. Но и зад тази наглост се крие перифраза на чужди думи. Още през 2014 г. сенаторът от Републиканската партия Джон Маккейн каза: „Русия е бензиностанция, маскирана като държава. Това е нация, която наистина зависи само от петрола и газа за своята икономика“. Само ден преди Петков да го изплагиатства, историкът Ювал Харари написа в туитър „Русия е бензиностанция с ядрено оръжие“, а нашият премиер го издекламира  едно към едно.   

Какво още каза Кирил Петков в интервюто си пред румънската медия и което е заявено преди това от американските му началници? Че не сме срещу руснаците, а че истинският проблем е Путин. Да сравним, от средата на февруари в няколко свои изявления, президентът Байдън казва към руския народ: „Вие не сте наш враг“, а за Путин: „Не трябва да остане на власт“.

Дами и господа, ние имаме премиер с една цел, да прокарва чужди интереси на гърба и с цената на бъдещето на българския народ! Не трябва да забравяме какво ни излъга Петков и кръжок, че ще строят мостове над Дунав и тунели под Стара планина, че ще заработят заводи, ще задвижи икономиката за нови работни места. Той и Асен Василев обясняваха, че всяка година се крадат по 8 милиарда лева, а тези пари трябвало да влязат в джобовете на българите. Днес, когато са на власт, не спират да теглят нови и нови заеми и да вкарват България в дългове. Тези пари ще плащаме всички ние дълго, след като правителството им си отиде. Пак в предизборната кампания Кирил Петков ни излъга с думите, че с леви политики искал да постигне десни цели. Нито една истинска лява, социална и човеколюбива политика не е реализирана от правителството му. Увеличението на минималната заплата, пенсия и подхвърляни добавки на възрастните хора е с цел частично да се навакса зловещата инфлация в страната, която расте с дни.

Ние виждаме истината, че народът все повече обеднява, доходите се топят, а тепърва ще станем свидетели на невиждана безработица, заради вълната от фирмени фалити, предизвикани от неграмотната политика на правителството. Хлябът върви към 2 лева, а сметките за ток стават напълно непосилни. На този фон, присъствието на БСП в кабинета се откроява, като позорен смокинов лист, който да замаскира очевидния факт, че имаме откровена неолиберална и антибългарска власт!

И накрая, Кирил Петков не само ни лъже системно, но и си позволява да ни обижда. При връщането си от САЩ каза пред медииите: „Българското население да се чувства сигурно, правителството работи за него.“ Очевидно в мисленето му, ние сме индиферентна форма „население“. Терминът се използва основно от Националния статистически институт, за да обозначи процент, пол, етнос, социално положение и пр. част от обществото. За политиците ние сме гражданите, хората, народът. Защото зад тези думи се крият съдби и живот.  Очевидно в мисленето на Кирил Петков, ние сме едно просто число.

Днес мислех да кажа, че е време да се ядосаме срещу изразителите на тази политика. Но времето за това отмина. 

Днес е вече време да се запитаме, дали да чакаме оставката на Кирил Петков, или е време да го уволним!

Автор: Валентин Кардамски

Източник: „ПогледТВ“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече