Съвпадение? Преди година глобална НПО репетира за маймунска шарка

0

Случайността, на която посвещавам днешния си пост, засяга нещо, наречено NTI (Nuclear Threat Initiative, Инициатива за ядрени заплахи) – поредният неправителствен канцероген, създаден от грижа за човечеството. Също като другите метастази, и тази е склонна да провежда тренировъчни упражнения за хипотетични събития, които после случайно се случват.

Да вземем например упражнението на NTI, проведено съвместно с Munich Security Conference (Мюнхенската конференция за сигурност) през март 2021 – невероятно съвпадение, просто не знам как може да има толкова проникновени упражнения! Посветено на предотвратяването на билогични заплахи, това упражнение „изследва пропуските в националните и международни реакции при неочаквани здравни кризи и търси възможност да осигури глобална подготовка”.

Планът на упражнението от март 2021 изглежда така:

15.05 – 05.06.2022 – биоатака. Във въображаемата държава Бриния избухва епидемия от маймунска шарка. Няма глобални предупреждения и международни съветници (ключов проблем #01)

10.01.2023 – 70 милиона заразени в 83 страни. Маймунската шарка е така инженирана, щото да е резистентна на имунизации. Предизвикателства във веригата с доставки на храни и стоки (ключов проблем #02)

10.05.2023 – 480 милиона заразени. Разкриване на произхода на болестта – инфилтрирани терористи в биолаборатория (ключов проблем #03)

01.12.2023 – 3.2 милиарда заразени, 271 милиона възнесли се в небесата. Националните действия на различните страни водят до разлика в статистиките. Липсва международност (ключов проблем #04).

По време на това случайно упражнение (март 2021), по случайност съвпадащо с новините от последните дни (май 2022), случайно са направени следните предложения за справяне с изброените ключови проблеми:

– СЗО трябва да установи поетапна, прозрачна и международна система за ранно откриване на опасностите за общественото здраве;

– ООН трябва да създаде нов международен механизъм за проучване на заплахите за биосигурността;

– Националните правителства трябва да наложат нов и безмилостен подход към бъдещите пландемии и вместо да броят случаи и да изчисляват прогнози, директно да налагат превантивни действия като например задължително носене на маски, дистанциране и забрана за социални сбирки.

Голямо съвпадение е това, че всички тези предложения от март 2021 вече са записани на неправителствена хартия и предстои да бъдат обсъдени следващата седмица на срещата на СЗО в Женева (22-28.05.2022). И дано да бъдат приети, защото иначе всички ние ще бъдем изложени на всякакви смъртни опасности от сутрин до здрач. Дано хората осъзнаят, че ако СЗО не почне да ни пази, ама здраво да ни пази, без значение дали искаме или не искаме, направо сме обречени.

Защо ѝ е на една Инициатива за ядрени заплахи (NTI) да се занимава със зарази и заразни упражнения, би се запитал човек, но това са детайли. Незначителни подробности. Всеки момент Уикипедия предстои да промени определението за ядрена заплаха и към атомните оръжия за масово поразяване да добави не по-малко поразителните биологични, телевизионни, идеологически, религиозни, философски и кулинарни влияния. Аз одобрявам такава промяна и я рекламирам като наложителна.

Създадена преди 21 години от Тед Търнър (основателят на CNN, дарил 1 милиард на ООН), Инициативата за ядрени заплахи любезно си партнира с Фондация „Бил и Мелинда Гейтс” и Open Philanthropy Peoject, като собственикът на последното (Дъстин Московиц, р.1984) е по съвпадение и един от създателите на Фейсбук (другият се знае кой е).

Съпружката на Московиц (Кари Туна, р.1984), която също управлява филантропски задачи за спасяване на света, по съвпадение e известен член на обществото на „ефективните алтруисти” и заедно с мъжа си е вписана в Giving Pledge на Бил Гейтс и Уорън Бъфет – доброволна сбирка на благородни милиардери, сред които още Илон Мъск, Дейвид Рокфелер, Тед Търнър и други разни собственици на Амазон, Блумберг, Ибей, Лукасфилм, Хилтън и прочее надзиратели на дигиталния затвор.

Съвпадение до съвпадението и случайности безкрай, при които аз, като една обикновена домакиня, мога само да забърша ръце о̀ престилката си и да измрънкам: „Ах, защо не се омъжих за филантроп”…

Автор: @settaya.bratt  · Personal blog Източник: Glasove.ccm

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече