Господа управляващи, спите ли? Гешев повиши в Прокуратурата жената свой лоялен приятел

0

Жената на човек, сочен за особено близък до главния прокурор Иван Гешев, се издигна в прокуратурата. Става дума за прокурорката от СГП Борислава Барболова. Както вече сме писали, позовавайки се на вътрешни източници, тя живее на семейни начала с шефа на Камарата на следователите – Петко Петков. Самият той пък в момента е кандидат за член в следващия Висш съдебен съвет.

Днес прокурорската колегия единодушно е гласувала Барболова да заеме поста зам.-административен ръководител на Окръжна прокуратура-София. Наскоро ви разказахме за това, че по модела на Гешев, Петков, който е редови следовател в НСлС, не огласява имотното и финансово състояние на Барболова в годишната декларация.

Фактите остават скрити дори и в документите, които Петко Петков е представил във връзка с кандидатурата му за ВСС. Припомняме ви, че Гешев също не пожела богатството на жената до него-Детелина Ханчева, да бъдат видими за всички. 


 Според източници в Съдебната палата НАП в момента проверява Петко Петков след сигнал от вътрешни за системата хора, че той демонстрира висок стандарт на живот.


Петко Петков се счита за особено близък до Гешев, тъй  като в качеството си на шеф на Камарата на следователите пускаше позиции изцяло в полза на главния прокурор. Твърди се, че запознанството на двамата датира от времето, когато са учили заедно в т. нар. Школа на МВР, сега Академия.  

В сигнал до различни институции, включително и до медии,  се посочва:

„През последната година Петков, който случайно или не е избиран от настоящия Висш съдебен съвет за редовен член на конкурсни комисии, за младши следователи и следователи, като член на такава комисия без да си направи отвод класира в консурса за младши следователи мъжът, с който дъщеря му живее на семейни начала. Става въпрос за Никола Сиджимов, назначен вече за младши следовател в следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СГП). Тази година жената, с която Петков живее на семейни начала от дълги години – прокурор Борислава Барбалова спечели конкурс на прокурор в СГП.

През последните 10 година същата е ръководител на Районна прокуратура – Своге. При изтичане на мандата й незабавно е командирована в Окръжна прокуратура – София. Чашата на търпението на колегите преля, когато Петков беше избран от ВСС и за член на конкурсната комисия в текущия конкурс за следователи в Националната следствена служба, в който документи за участие подаде и прокурор Барбалова. Създалото се брожение доведе до отвод на Петков от комисията и отказ от участие на жена му”


Магистрати алармират пред Фрог, че подходът към кандидатите за членове на ВСС е различен. Казват, че на Петков е дадена пълна свобода да прави кампания сред колегите си, като за това му се съдейства от най-високо ниво. Не така, обаче стоят нещата за конкурентите му. Именно това кара разследващите да смятат, че изборът на Петков е предизвестен.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече