Яростни руски генерали са в състояние да елиминират Путин, представяйки смъртта му като сърдечен удар

0

Яростни руски генерали са в състояние да елиминират руския президент Владимир Путин по време на държавен преврат, представяйки смъртта му като сърдечен удар, пише таблоидът The Sun, позовавайки се на експерт по изучаване на конфликтите и сигурността в Кралския колеж в Лондон д-р Робърт Тронтън.

„И тогава Владимир може да бъде заменен от още по-твърдолинейн лидер, който може да изпрати войски обратно в Киев“, смята той.

„ФСБ (руската служба за сигурност) смята, че Путин трябва да бъде премахнат, защото той е смекчил действията си към Украйна, по-специално изтегли войските от Киев и се съсредоточи върху Донбас “, каза експертът.

Според него Федералната служба за сигурност и Главното разузнавателно управление имат възможността да елиминират президента и могат да предприемат такива мерки, ако видят, че въоръжените сили на Руската федерация губят позиции в районите на Донецк и Луганск.

На Владимир Путин може да бъде поставен ултиматум: оставка или смърт. Британският учен подчерта, че е лесно хората в Русия да бъдат убедени в случайната смърт на Путин, тъй като властите успяха да осъществят такава машинация с генералния секретар на СССР Леонид Брежнев и други комунистически лидери през 70-те години на миналия век.

„Те са достатъчно умни, за да го направят. Ако искаш да направиш дворцов преврат, трябва да го направиш тихо и да го запазиш в тайна“, сподели Робърт Тронтън, а това, че по телевезията все по-често се говори, че Путин е болен, било силен сигнал.

Експертът обаче се страхува от подобен сценарий, тъй като след военния преврат Русия може да бъде оглавена от още по-жестока личност, по-опитна във военното изкуство. Той посочи като едни от най-вероятните кандидати началника на Генералния щаб Валери Герасимов и шефа на ФСБ Александър Бортников.

Анализаторът се опасява, че новият лидер ще използва ядрено оръжие и ще изтрие украински град от лицето на земята.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече