Довчерашните авери, днес са врагове: ИТН отговориха с компромат на обвиненията на бившите си колеги

0

Вчера видяхме едни хора, които с поведението си показаха, че са предатели. Бяхте свидетели на лъжливи твърдения, без да бъде представен нито един факт. Ние сме тук, за да ви запознаем с фактите, такива каквито са. Това заяви Станислав Балабанов от “Има такъв народ” на извънреден брифинг. 

„На едната везна в пространството стоят инсинуациите и лъжите, а от другата страна сядаме ние с фактите и истината. В този момент се случва безпрецедентно нещо, подложени сме на натиск от мутри. Мутрата Радостин Василев говори измислици“, каза Балабанов.

Тошко Йорданов от ИТН пусна запис на разговор между депутатката Христина Иванова и Радостин Василев:

„Христина Иванова от Плевен не стои до Радостин Василев в момента. Тя, отказвайки да отиде там, мутрата Василев й се обажда и чуйте сами: 

„Утре ще дойдат хора при тебе и ще си подадеш молбата, за да напуснеш Народното събрание. Щом не ни подкрепяш, значи си предател, казва Радостин Василев на Христина Иванова“ Ти оставаш никъде“, добавя той“. Също Василев казва: Гроздане, чакам си парите от министерството, които не си ми дал“, посочи Тошко Йорданов.

„От ИТН се радваме, че подобен тип хора се махат. Записът ще бъде изпратен в Прокуратурата, за да се задействат. Предупредих го да не прави панаири, но той не ме послуша“, каза още Йорданов.

Той определи бившия си колега като душевен отпадък.

Щастлив съм че подобен отпадък не е при нас вече, каза Йорданов за напускането от ИТН на Радостин Василев и останалите петима депутати.

„Морално Петков е такъв, каквото е и разбирането му за Конституцията“, каза още Йорданов.

Станислав Балабанов обяви, че Василев обещавал постове и подкупи.

„Премиерът си позволява да управлява еднолично. Цялата завера между Радостин Василев и другите неизвестни депутати, е всъщност идея, свързана с пари, подкупи и обещания за постове. Виждате как се държи Радостин Василев – чрез натиск да пращаме хора, да си пишеш молбата за напускане от НС. Кой си ти, да изпращаш мутри, с които да притискаш наши хора, на цената да си министър на спорта, да си с мръсни пари в джоба, защото така ти е обещал Петков и Василев. Ако ние не бяхме направили ходовете през последните дни, държавата е пред фалит“, каза Балабанов.

„Държавата е пред фалит, а българската история е на ръба да бъде предадена. Предателството на българската история тежи независимо дали е написана на салфетка или е в документ с гриф „строго секретно“. Петков води няколко месеца политика да предаде България“, каза още Балабанов. „Каня Петков на детектор на лъжата, за да видят всички как изглежда предателството на интересите на България“, добави той.

Гроздан Караджов каза, че това, че МРРБ е едва ли не разковничето, е фалшив повод и теза, която се тиражира от премиера Петков от първия ден, когато разбра, че дните на правителството са преброени.

„Минлата седмица беше внесен закон за борба с корупцията. Ние борим корупцията с корупция. Това ли правим?“, заяви депутатът от „Има такъв народ“ Ива Митева. 

„Бях обвинена от управляващата партия, че съм действала враждебно и съм коментирала закона. Аз коментирах към 8 юни. На 9 юни, когато коментирах законът беше подобрен. Не и дотам подобрен, че да не противоречи на Конституцията“, добави още тя. 

„Днес ми казаха колегите, че съм спъвала законодателната програма. Законодателната програма се изготвя от председателят на Народното събрание и се гласува в парламента. Законодателната програма се коментира от коалиционните партньори. Никога не съм спирала нищо, няма и как сама да го спра. Последните седмици помагах на г-н Василев да напишем законорпоект“, отбеляза Митева. 

Депутатът от „Има такъв народ“ Любомир Каримански коментира и предстоящото гласуване на бюджета. 

„Бюджета се движи по график, докладите са входирани. Бюджетите на първо гласуване ще бъдат подкрепени. Много е важно какви предложения ще бъдат направени между двете гласувания. Така, че да е ясно откъде идват приходите и разходите, за да може да се запази държавния дефицит. Действаме според графика“, подчерта още Каримански. 

Източник: „Банкеръ“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече