Опасността е реална: Ще върнем Борисов на бял кон, заедно с русофилите

0

„Това, което наблюдавахме вчера, е позор, агония. Никой не печели, освен Костадинов и Борисов. Най-доброто за страната е не да се правят експерименти с ново правителство, а с това, което имаме, правителството да се опита да преведе страната през трудностите до местните избори. Накрая ще върнем Борисов на бял кон, заедно с русофилите. Страната рискува есента да влезе в социално-икономическа инфлационна спирала. Това правителство може да търси широк консенсус и с опозицията“.

Това заяви политологът Първан Симеонов пред Нова тв.

Отцепниците от Слави: Мафията проби в „Има такъв народ“, това е бизнес проект

Така той коментира вчерашните пресконфенрефции на отцепниците и на ръководството на „Има такъв народ“.

ИТН заговори за „мутрата“ и „душевния отпадък“ Радостин Василев. Министърът заплашвал депутатка

Симеонов изтъкна, че „Възраждане“ и партията на Стефан Янев бележат електорален растеж.

„Или избори веднага, или търсене на подкрепа от ГЕРБ за важните приоритети – сред тях актуализацията и Плана за възстановяване“, препоръча той.

Според Симеонов има опасност хората да намразят демокрацията и партиите и да поискат еднолично управление.

Политологът Христо Панчугов счита, че има опити да се намери позитивният герой.

„Ако всичко това е продукт на битката с мафията, усещането е на изоставяне. Защо ИТН не беше изгонена от коалицията? Защо 6 месеца управляващите са търпели, какво се счупи сега? Изведнъж започнаха да излизат доказателства, когато Трифонов изведе министрите си.

Има една култура на изнудване от БСП и ИТН. Получаваме много „не знам“. Нямаше едно ясно твърдение, къде са резултатите от разследванията на Рашков? Може би са потискали целенасочено скандалите, за да крепят управлението, или са безумно наивни“, коментира той.

И уточни, че един от сценариите е „Възраждане“ да покачи своята подкрепа, а ГЕРБ има шанс да първа е политическа сила.

Политологът проф. Евгений Дайнов бе по-оптимистично настроен. Според него това, което видяхме вчера е поредната сцена, от една драма, която върви в България.

„ПП залага само на едно нещо – че в гласоподавателите вече има достатъчно модерни хора, които могат да надделеят въпреки балканските и мутренски изкривявания, които има тук. България няма да се върне в Евразия, няма да има хиперинфлация, обществото ще става все по-културно“, смята Дайнов.

Според него отцепниците от „Има такъв народ“ са „още 6 човека, които искат да принадлежат към европейската цивлизация. Дайнов смята, че грешките на „Продължаваме промяната“ се дължат на наивност и неопитност.

„Дали наивността е чудовищен грях и слабост или може да бъде компенсирана с опит. Учат се хората, въпросът е да се учат бързо и да стават все по-устойчиви“, смята Дайнов.

Според него очакванията на хората за промяна ще се случат „наполовина“, както винаги се случва всичко в България.

„Един мой унгарски колега ми завидя, каза че ние, българите, за разлика от унгарците, можем да се съпротивляваме“, разказа Дайнов.

Арман Бабикян призова политическите лица да почетат книги и да помълчат.

„В такъв ужасяващ момент е важно да разширяваш територии. Това е талантът, не да разцепиш. Пресконференциите на ИТН бяха подаръци за рождените дни на Митрофанова и Борисов. Кошмар, отвратително е. ПП и ИТН могат да работят заедно и са го доказали, в момента се колят като луди“, смята той.

И допълва, че от правителствената криза облагодетелстван ще бъде и Иван Гешев.

Източник: „Клуб Z“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече