Страст по време на власт: Любовните афери на управниците – нищо човешко не им е чуждо

0

Заигравката между министър-председателя Кирил Петков и началничката на политическия му кабинет Лена Бориславова, с която се забавляват социалните мрежи напоследък, съвсем не е първата в българското политическо пространство, нито ще остане последната. Стрелите на Амур не подбират нито по ранг, нито по партийна принадлежност. Нашите първенци упорито си затварят очите пред народната мъдрост, че там, където си вадиш хляба, не трябва…

В аналите на българския политически живот има доста примери за пламнали на работното място чувства, довели до разводи и нови бракове или приключили в името на семейния мир. Припомняме само няколко от последните десетилетия, но списъкът е доста дълъг.

Деси Банова и Росен Плевнелиев: Да обичаш президент

Деси и Росен Плевнелиеви общували първо с есемеси.

Любовната връзка между водещата на прогнозата за времето Деси Банова и президентът на България за периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев предизвика истинска експлозия в публичното пространство. Те се превърнаха в най-обсъжданата двойка у нас.

За пръв път двамата се срещат на церемонията за раздаване на наградите за полет в изкуството „Стоян Камбарев“. След края й има неофициална част, на която двамата се запознават и не спират да си говорят. После продължават да общуват, но основно с есемеси. Последвалите срещи им разкриват колко много си допадат като душевност и емоция. „Много хармония има между тях и се разбират прекрасно“, казват техни познати.

Бившият президент и синоптичката се сгодиха през март 2018 г. на церемония в София. Присъстваха децата на младоженците – синовете му Асен и Павел и дъщеря й Йоанна. Дни по-късно бременната младоженка призна, че семейният живот е като приказка за нея. Деси дари Росен с момченце на 1 октомври 2018 г., което кръстиха Йоан.

Собствена фирма „Десислава Банова“ ЕООД е сватбеният подарък на Росен Плевнелиев към неговата любима. Фирмата се занимава с консултантска и организаторска дейност и само за година успя да натрупа капитал от близо 80 000 лв. В светските среди не изключват вероятността самият Плевнелиев да дава частни консултации през фирмата на жена си. Причината за тези твърдения стана завръщането на Банова в ефир. Почти три години след раждането на сина си президентската съпруга се появи отново под светлините на прожекторите в Нова телевизия като автор на поредицата „Тук и сега“ в уикенд формата „Събуди се“.

Преди да срещне синоптичката, бившият президент беше женен за 11 години по-младата от него Юлияна. Деси пък беше омъжена за бизнесмена Ивайло Граховски в продължение на 10 години.

Соломон Паси и Гергана Грънчарова: Министерски тайни

Гергана и Соломон Паси се залюбват под крилото на НДСВ.

През 2001 г. младата депутатка от НДСВ Гергана Грънчарова предизвика сериозен възторг не само сред съпартийците си, но и сред депутатите от другите политически партии. Тя деликатно отбиваше мераците на мъжката половина с разкази за щастливия си брак с финансиста Петър Грънчаров и за дъщеря си Екатерина.

По време на кабинета Станишев обаче името на Гергана се свърза с драматичната раздяла на Соломон Паси и съпругата му Бинка Пеева. Журналистката започна да дава пространни интервюта и дори посвети книга със стихове и истории на невярната си половинка с красноречивото заглавие „На копието ти, любими”.

Соломон Паси залюби Гергана Грънчарова, докато оглавяваше Външно министерство, и дори я назначи за свой заместник. По-късно той се разведе с половинката си Бинка Пеева, а Гергана – със съпруга си от Асеновград. Двойката първоначално пазеше в тайна любовните си отношения. С цялата си дипломатичност на министър по европейските въпроси Гергана простичко отвръщаше на клюките около тях: „Грижата за душата на всеки човек принадлежи на самия него“. Щом хвърли букета си на младоженка в ръцете на сестра си Михаела, булката си отдъхна с думите: „Пожелавам на всяка българка да се чувства толкова щастлива, колкото и аз“. А после със съпруга си и най-верните им приятели отидоха да празнуват на 2000 м надморска височина в Родопите, заобиколени от изискани вина и 200 искрящи свещи.

Гергана Грънчарова стана госпожа Паси на 14 февруари 2009 г., а село Стойките беше избрано за брачната церемония. Година по-късно тя роди дъщеричка, която кръсти на сестра си Михаела. През октомври 2011 г. семейство Паси се увеличи с още един член – Давид. От първия си брак Соломон Паси има син, който е кръстен на баща му – Исак.

Симеон Дянков и Ирина Велкова: Животински милувки

Симеон Дянков и Ирина Велкова вече не се виждат.

През 2013 г., малко преди Симеон Дянков да си тръгне от поста финансов министър, гръмна секс скандал на „Раковска“ 102 със закачливото прозвище „Мони, цункай Джиджи“. Ексцентричната реплика е на Ирина Велкова към вицепремиера в оставка Дянков, докато му е съветничка. Засуканата красавица, за която бившият ковчежник на страната искаше да се ожени, буквално взриви финансовото министерство. Докато топ финансистите на България заседават по важни държавни дела, в кабинета нахлува тогава 27-годишната шармантна шефка на политическия кабинет на Дянков с миниатюрно кученце в ръце.
Изведнъж ни в клин, ни в ръкав госпожицата го поднася пред вицепремиерските устни и кокетно заповядва: „Мони, цункай Джиджи!“ Влюбеният финансист без колебание допира устни до влажната муцунка на кутрето. Със същата помпозност палавата Ирина си тръгва и оставя държавните мъже да обсъждат финансите.

Сред приятелите си Ирина се слави като сексуална лъвица и няма нищо общо с връстничките си. Докато колежките й зубрят трудните алинеи и параграфи, тя вече е в Министерския съвет и въпреки крехката си възраст е дясната ръка на министър Дянков. Позицията й е „съветник към кабинета на вицепремиера по административните въпроси“.

В продължение на няколко години засуканата Ирина е засичана в компанията на финансиста. Двамата често си правят екзотични екскурзии по света и плажуват по родното Черноморие. Забелязвани са и в дискотеки и ресторанти.

Според последна информация Симеон Дянков в момента живее при жена си Керълайн Фройнд, след като се покаял за изневярата си с Ирина, заради която изостави американката и синовете си Андрей и Марко. Вероятно Керълайн е наясно с похотливите кръшкания на съпруга си, но като интелигентна жена предпочита да си замълчи, вместо да прави панаири.
Велкова пък живее във Великобритания, където се изявява в областта на финансите и не поддържа контакт с бившия си шеф. Красавицата почти не се връща у нас, а когато го прави, избягва старите си познати от финансовото министерство.

Мая Манолова и Ангел Найденов: По един брак зад гърба

Мая Манолова и Ангел Найденов се събират като активисти на БСП.

Разговорливи кюстендилци си спомнят, че хлевоустата адвокатка Мая Манолова е имала доста бурна любовна афера още в родния си град. Говори се за петгодишна връзка с дългогодишния кмет на Кюстендил Петър Паунов, който по онова време управлява от името на СДС. Двамата дори имат обща юридическа кантора.

В малкия град нещата бързо се разчуват и стигат до ушите на съпруга на Мая и баща на дъщеря й Ралица – Милен Манолов, който е митничар, по-късно шеф на ГКПП Гюешево. Издигналата се в редиците на БСП юристка става депутат и отпътува за София, а любовникът остава в Кюстендил. Това е и причината за раздялата им. Сега той е женен за своя по-млада служителка.

Съпругът на новоизлюпената депутатка я изпреварва и пръв подава документи за развод през 2011 г. Тя от своя страна подписва веднага при едно условие – да запази фамилията му, с която вече е известна. Така и до днес се нарича Манолова, въпреки че вече има втори брак – с бившия военен министър в кабинета „Орешарски“ Ангел Найденов.

Може да се каже, че тяхната любов пламва в парламентарните кулоари по партийна линия и се разгаря по време на пътувания из страната за срещи с електората. По това време политикът от БСП е женен от 38 години за д-р Нина Найденова. Макар да подозира, че в живота на мъжа й има някаква жена, тя научава за изневярата му не от другиго, а от… самата Мая Манолова, която признава в интервю, че с Найденов са заедно.

Измамената съпруга отначало отказва развод, но после с мъжа й подписват молбата по взаимно съгласие. Мая и Ангел живеят известно време заедно без брак. Подписват на 2 октомври 2016 г. Кумове са им Весела Лечева и нейната половинка Сотир Ушев. През лятото на същата година се омъжва и дъщерята на Мая Манолова, която я дарява с внук. И Ралица, и съпругът й Мартин продължават червената партийна линия – членове са на БСП.

Даниел Вълчев и Милена Паунова: Под царското крило

Даниел Вълчев и Милена Паунова имат общо четири деца.

Бившият министър на образованието и науката и вицепремиер при управлението на Тройната коалиция (2005-2009 г.) Даниел Вълчев и жена му Милена се запознават като царски депутати. Той заедно с други юристи помага за регистрацията на НДСВ и влиза в парламента като председател на Комисията по европейска интеграция.

Вълчев има 15-годишен брак с Анелия Христова, с която се познават още от гимназиалните години, и две дъщери – Силвана и Калина. Милена Паунова също има голям син от бившия си съпруг. Нейният брак приключва трагично, след като мъжът й, бивш сержант и барман в Хасково, е привлечен като обвиняем в дело за убийството на сестра му. След години случаят е определен като нещастен, но бракът им се проваля. Самата Милена е работила в същото заведение като сервитьорка, докато учи право. Благодарение на ума и амбицията си, а също и с помощта на Соломон Паси, тя се издига до водач на листата на НДСВ в Хасково и депутат през 2005 г. Става дори заместник-министър на регионалното развитие.

Образователният министър се влюбва в красавицата с манекенски мерки и постъпва по най-достойния начин – признава пред жена си и иска развод. Оставя й жилището и плаща издръжка на децата. Преди това папараци го снимат с любовницата му как си правят тайни срещи в апартамент в центъра на София.

През 2013 г. Милена ражда син на Даниел Вълчев – Борис. Така децата им стават общо четири. Познават се, общуват, дори предприемат общи пътувания с нает за целта микробус.

Николай Свинаров и Деница Недева: Парите нямат значение

Николай Свинаров и Деница Недева вече са далече от политиката.

Бившият военен министър в правителството на Симеон Сакскобургготски (2001-2005) Николай Свинаров зарязва дългогодишната си съпруга Росица, която е преподавател в Американския колеж в София, и се жени за 20 години по-младата от него красавица Деница Недева от отдела по евроинтеграция в Министерския съвет. Под сурдинка се говори, че 30-годишният му брак никак не протичал леко заради свадливия характер на съпругата, която му вдигала скандали и дори му удряла шамари.

Деница Недева направи Николай Свинаров баща на 52 г.

Заради новата си изгора бившият царист остава без пукната пара и луксозната си къща в Бояна, тъй като жена му получава почти цялото семейно имущество заради двете им дъщери, които остават при нея. Младата двойка свива семейно гнездо в апартамент под наем, а младоженецът крачи пеша по софийските улици. Въпреки финансовите неволи, Свинаров и Недева се бракуват официално и през 2010 г. им се ражда дъщеричка. Тогава бившият политик е на 52 г. Две години по-късно му се ражда внук.

Автор: Екип „Труд“

Източник: „ТРУД“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече