Кеворк Кеворкян: Радев ще бъде палачът на Петков и трябва да бъде трезв, докато подготвя екзекуцията му

0

България е изоставена на капризите на Тюхе/Фортуна, богинята на късмета/Съдбата – това е окончателна присъда, не подлежи на обжалване. А ние никога не сме имали късмет, ние сме си идеалните кутсузлии на света. Сега за резултата от вота на недоверие – все пак, той е темата ни, макар че предисторията му да е далеч по-интересна. 

ВОТА НЕ МИНАВА 

Както е ставало дума и друг път, Кирчо е особено обигран поне в едно отношение: пазарлъците. 
Той създаде в публиката убеждението, че пазаруването от ИТН/Има такъв народ не е било напълно успешно, привлечени бяха половината от нужните му отцепници. 

Това заблуди опонентите му – сполучливо театрализираха публичните прояви на ренегатите – и с това темата сякаш приключи. 

Киро успя да заблуди и публиката, че играта на този етап е загубена и той вече мисли за алъш-вериша по времето, когато ще получи първия проучвателен мандат за нов кабинет в рамките на този Парламент. 
Реалността се оказва съвсем друга – още 8/осем депутати го подкрепят.
Провалът на вота е тежък удар за Бойко. 

Той и докрай не е бил убеден, че вота е навременен, настоявал да се изчакат още 4 месеца, за да проличи още по-категорично провала на Кирчо. 

Накрая отстъпил и сега е в нокдаун, поне репутацията му е силно разклатена. Избирателите му няма лесно да забравят провала на вота на недоверие. 

Бойко направи и втора грешка, която също ще затрудни бъдещето му – безапелационно призна френското предложение за уреждане на спора ни със Северна Македония. 

И така автоматично прие ролята на вероотстъпника, който поставя интересите на Евросъюза над защитата на Българската История.

Нещо се е случило в обкръжението му и той изглежда подведен и изоставен. Може би отново е попаднал под влиянието на джобния  Конфуций Иван Кръстев/Конфуций го нарече самият Бойко. 

Във всеки случай, изглежда като не особено добре ориентиран – и вече е сигурно, че отсега нататък Времето ще работи срещу него. 

И един конкретен факт подсказва, че го подвеждат – включително и за някои личности и събития, които вече са оценени справедливо и обективно. 

Бойко, докато командореше депутатите си да подкрепят предложението на Макрон, изрази и една категорична оценка за ролята на президента Желев, който навремето пръв и набързо призна Македония. 
Историята обаче гледа предпазливо на подобни възторжени оценки. 

А времето доказа, че всичките ни по-късни ядове със скопяни се дължат и на припряността  на Желев.
Кирчо получи около четири месеца, през които да продължава да колекционира провали – и най-вероятно ще съжалява, че вота на недоверие срещу кабинета му се провали. 

За него най-изгодно решение е да приеме и следва ролята на Загубеняка, която всъщност му е особено подходяща. 

*** 
ВОТЪТ НА НЕДОВЕРИЕ МИНАВА без особени проблеми. 
Ако здравият разум изобщо съществува в Кирчо, той трябва да е направо щастлив от този резултат. 
Измъква се от една авантюра, която само ще доразкрие абсолютната му несъстоятелност. 

Сега ще може да се отдаде на комбинациите си – ако продължава да се схваща като някакъв фактор в българската политика, ще продължава да сънува, че съчинява някакви мърляви коалиции – с досегашната той  до голяма степен прати в небитието „левите“ и „десните“ лакомници. 

Сега трябва да прелъсти партията на генерал Янев, който трябва да е десет пъти по-предпазлив, отколкото е досега, дори когато Кирчо върви по тротоара отсреща. 

Другият генерал –  президента Радев обезателно трябва да мине не през един, а два курса за изцеление. 
Той ще бъде палачът на Кирчо и трябва да бъде пределно трезв, докато подготвя екзекуцията му. 
Съвсем скоро няма да има никакво значение какво говори Кирчо. 

Това пък ще разочарова руската посланичка Митрофанова – защото всеки път, когато Кирчо я споменава, русофилските среди у нас си хвърлят ушанките до небето – симпатизантите им видимо се увеличават.

***
Пиша този текст четири часа преди да се състои вота на недоверие.  
Какъвто е да е резултата от него, нищо съществено няма да се промени.   
И в двата случая, на онези, които трябва да духат супата, ще им се привиждат два гроба.
На скромните им паметници ще бъде изписан един и същи надпис: 
„Де да знам“.
Това е по-елегантен начин да кажеш на „простолюдието“ да духа супата.

Автор: Кеворк Кеворкян

Източник: Личен блог на автора във Фейсбук

*Заглавието е на Temi.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече