Ново 20! „БОЕЦ“ изпрати гражданска нота до Митрофанова с искане за отзоваването й от България

0

Гражданско сдружение „БОЕЦ“ изпрати гражданска нота до посолството на Руската федерация в България и посланик Митрофанова

Това съобщиха от движението на сайта си

Прилагаме текста на нотата:

ДО: ПОСОЛСТВОТО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ

ЕЛЕОНОРА ВАЛЕНТИНОВНА МИТРОФАНОВА – ИЗВЪНРЕДЕН И ПЪЛНОМОЩЕН ПОСЛАНИК НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ

ГРАЖДАНСКА НОТА

ОТ

ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх. З ап. 157 тел. 0899591399 представлявано от Георги Георгиев

Г-ЖО МИТРОФАНОВА,

Сдружение „БОЕЦ”, като представители на гражданското общество в България ви обявяваме за персона нон грата и изискваме от вас в срок до 24.00ч. на 03.07.2022г. да напуснете територията на Република България. Вашето нагло поведение и цинични изказвания съдържащи обиди спрямо българският народ и държава няма нищо общо с дипломацията.

Българските граждани категорично осъдихме военната агресия на Русия над Украйна. Считаме войната и действията на Русия в Украйна за геноцид, а президента Путин за диктатор и военнопрестъпник. Вие, г-жо Митрофанова, се явявате проводник на осъдената от световната общност имперска политика на Русия, която не зачита демокрацията, суверенитета и човешките права и нямате място в една демократична, европейска държава.

Българското правителство обяви 70 дипломати и служители на руското посолство в България за експулсиране заради шпионски действия срещу интересите на България несъвместими с дипломатическата дейност. Сдружение „БОЕЦ” настояваме за бърз, асиметричен отговор и реакция от президента Путин, като разпореди да бъдат спрени и доставките на нефт за България. В резултат очакваме оздравителна диверсификация. Както и прекратяване на дългогодишните престъпни финансови схеми на ЛУКОЙЛ с доставките на руски нефт, които ощетяват с милиарди всяка година българската държава. Очакваме и бързо поевтиняване на цените на горивата в страната, но българският народ е корав и ще се справим. Както се справихме и след незаконосъобразното спиране на доставките на газ от страна на Русия.

30.06.2022г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ

Очакваме бърз отговор и реакция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече