Зловещо подозрение: Заличени ли са следи от катастрофата в София и кой се е погрижил да изчезнат?

0

Бившият футболист Георги Семерджиев е с повдигнато обвинение за катастрофата на бул. „Черни връх“ в София, в която загинаха две млади жени, а 52-годишен таксиметров шофьор беше ранен.
„Това е огледало на държавата ни в момента. Когато има такова ПТП, задължително се прави бърз оглед от експертите, а впоследствие се прави вторичен оглед, който би трябвало да се направи в светлата част на денонощието.

European Center for Transport Policies

Към 6:20 ч. видях, че колите вече се вдигат от местопрестъплението. Няма следи от спирачен път на двата автомобила. Всичко останало беше с пясък, за да не се види от обществото грозната гледка. От разхвърляните части на мястото на удара много лесно би могла да се изчисли скоростта на движение. Някой се беше погрижил следите да изчезнат – тенденциозно или не. Не чухме версията на таксиметровия водач. Обществото трябва да знае какво се е случило“, каза председателят на Съюза на преподавателите и центровете по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Имало е още две момичета, които са изскочили от автомобила на Семерджиев, твърди Иванов в „България сутрин“, позовавайки се на думите на очевидци на инцидента. Как никой не забеляза, че този автомобил е със затъмнени предни стъкла и се движи с лампа, но с немски номера, попита риторично той.


„Тази агресия е на гърба на всеки гражданин, вече ни е страх да шофираме нормално по пътищата. Страх ни е какво ще стане, ако направим забележка на някой с голяма глава, с джип и едно хубаво момиче до него. Хората, които трябва да вземат мерките, се страхуват да нарушат съществуващата идилия“, настоя пътният експерт.

По този булевард карат богатите синчета, това е пътят на дрогата и наркотиците. Живея от 40 години в този район и вечер там е кошмар, няма на кого да се обадиш. Това е безотговорността на държавата. Този човек е свикнал органите на реда да му козируват и да си отиде – синя лампа с немски номера“, подчерта Иванов.

Той призова булевардът да бъде преименуван на „Черни булевард“ и попита защо на това място полицията бездейства.

Георги Гълъбов от Института за пътна безопасност коментира пред Bulgaria ON AIR, че промени трябва да бъдат направени не само в Закона за движение по пътищата, който, според него, е в безогледно състояние.

„Проблемите са и в Наказателния кодекс. Този господин е намерен неадекватен, той може да каже, че не знае какво е станало. Има данни и публикации във Facebook на лица, които са се оплакали от черен джип с немска регистрация. 5 часа по-късно виждаме резултата“, заяви Гълъбов.

Той алармира за липсата на адекватни мерки на законово ниво спрямо шофьорите с много нарушения. Отправи и критики към работата на МВР – административните наказания трябва да се подават своевременно.

„Много често шофьорите разбират, че са извършили нарушения, само когато отидат да си преиздадат книжката. Нямаме ясна методика, по която МВР въздейства на тези шофьори. Как КАТ знае, че този човек се държи безобразно на пътя и не са предприети мерки? Защо може да е на пътя, да обикаля с фалшиви документи и да не е в ареста“, добави Гълъбов.

По думите му МВР трябва да започне да контролира по градовете. А в София се оказва, че има само два пaтрулни екипа на „Пътна полиция“, които да осъществяват контрол.

„От 2009 г. той няма шофьорска книжка, през 2022 г. той убива… Трябва да има борба с корупцията на пътя, борба за професионално отношение към темата“, завърши Георги Гълъбов.

Източник: Dnes.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече