Татуирана реалност – за безсилието на нормалността и грозната истина за правото на силата

0

Коментар за бързаците – онези, които смятат, че всичко им е позволено

Това е коментар за татуираните. Бързаците. Онези, които смятат, че всичко им е позволено. Малограмотните бабаити, които ако бяхме нормално общество щяха да лъскат обувките на работещите хора.

Онези, които имат татус на Ботев на гърдите, но нямат идея каква е неговата поезия. Онези, които са написали името на Апостола на лявото бедро, но никога не са прочели и думичка от негов завет. Онези, които са нарисували Христос на корема, но нямат идея какво е християнството, коментира Светослав Иванов по bTV

Рецидивистите, които карат коли с германски регистрации с повече коне от мозъчните им клетки.

Тоя, вика, е много силен. Дали са му боклука на Провадия! Друг е много напред с материала щото е у бизнеса с метала. И той лети с Ламборгинито. По-бърз е от тоя с бързите кредити. Трети апартамент купува. Браво! Представата за българския успех е изпълнена.

До него се изравнява и го задминава ония малкия, дето свърши на ония големите една хубава работа покрай изборите. Дали са му паркинг у центъра. И той е напред. Него светофар не го лови. Поради спецификата на успелите в България, внасям гражданско предложение да бъдат изтрити пешеходните пътеки. Няма логика тоя с амфетите и момчетата на Слънчака да спират по кръстовищата.

Ауспухът се дави. Сърце юнашко не търпи. Скъсай ги тия на светофара. Скъсай си ланеца, Скъсай си ремъка, Скъсай си тениската. Мамка му, ти си дявола, точно както го пише на гърба ти. Докога ще живеем така? Реторичен въпрос. Ние сме обществото на реторичните въпроси и повтарящите се трагедии, където всичко се знае. И пак питаме през зъби.

Убива две момичета във вторник, обаче е тестван за алкохол и наркотици в четвъртък? Това сериозно ли е? Ако тази проба ще определи текста, по който този човек ще бъде подведен под отговорност, как е възможно да не я направят веднага при задържането му? Имал 50 нарушения и присъди, но карал кола от години без книжка? Що за изпълнение на закона може да е това? Цял ден обикалял София като луд, но нямало полицаи, които да реагират? Що за превенция трябва да е това? След убийството, този човек с помощта на полицаи се прибира в дома си? Що за полиция трябва да е това?

Между другото, една от най-грозните български думи е „гонка“. Това дори не е състезание, а гонене, разбирате ли, за да има гонене, трябва да има „бегане“. Да се бегаме или да се гониме. Все тая, тарикати.

И децата знаят къде са гонките в София. По бул. „Черни връх“, по Околовръстното, по „Пушкин“. Хайде, сега кажете ми, колко пъти сте виждали полицаи там?

Дори след убийството във вторник нямаше никакво раздвижване сред служителите на реда в района. Не видяхме масирано присъствие по тези булеварди. Щели да започват масови проверки? А какво става със скъпите и раздути спортни коли с чуждестранни номера? Или ще спираме всички? Нови закони? Какви закони след като и тези, които имаме не се прилагат? Ние сме държавата на вечното чакане на нови закони и тоталното погребване на тяхното прилагане.

Хората дори се страхуват да подадат сигнал, защото не вярват на правосъдието. Имаме толкова много случаи, при които оплакваме новите жертви на поредното безумие, за да не се случи нищо. Нямам новина за вас – нищо чудно при правилния адвокат, при правилния съдебен състав, да се окаже, че татуираното момче от вторник, ще е навън след няколко години. А жертвите на такива като него няма да се върнат никога.

Това е коментар за татуираните. Бързаците, които не ценят живота. Такива винаги ще има. Но ако бяхме нормално общество, такива щяха да полагат обществено полезен труд по затворите, а не да убиват по булевардите. Това е коментар за безсилието на нормалността и грозната, татуирана реалност, в която живеем.

Източник: БТВ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече