Едвин Сугарев: Радев е дестабилизиращ фактор, свали правителството, защото откачи България от Русия

0

Хаосът, който се създава в държавата е целта на активно мероприятие, защото ние сме на прага на разделянето ни между Европа и Евразия. Целта е да се създаде ситуация България да кривне в друга геополитическа  позиция. Това заяви в предаването „оПозиция“ на Faktor.bg бившият син депутат и дипломат Едвин Сугарев.

Той е категоричен, че Румен  Радев е имал намерението да инсталира младите харвардци на управленски постове, с надеждата те да играят по неговата свирка, но това не случи. Голямата разделителна линия беше отношението на България към войната в Украйна и мръсната политика на Русия. Така президентът се превърна в дестабилизиращ фактор, който свали правителството на Кирил Петков. Най-важните стъпки на този кабинет бе рязкото откачване на България от влиянието на Русия, с изгонването на 70 дипломати, както и скъсването с „Газпром“. За това днес делението е между русофили и русофоби, а не между леви и десни, Това старо деление потъна с войната в Украйна и се преформатира в новите условия, обясни Сугарев.

Според него русофилските електорати  са най-слабо образованите в България. Те са хората, които са чувстват изгубили развитието на демокрацията и искат да си върнат тази загуба, независимо по какъв начин, с какви средства и похвати. Виждате че Възраждане говори за нов Народен съд, за отваряне на комунистическите лагери, за тричане и т.н. Трябва сериозна образователна кампания, българинът трябва да знае за намесите на Русия, какво е правила тя, какви злини е  причинила на страната ни, допълни Сугарев.

Той няма притеснения, че Кремъл ще затвори своето посолство в София, защото Русия няма интерес от това. Проблемът е, че Митрофанова трябваше незабавно да бъде експулсирана от страната ни – недопустимо е да отпаря закани и заплахи на нашето правителство, да не говорим, че обяви събирането на средства за руската армия. Вероятно управляващите се опитват да балансират и да се вслушват и в някои западни гласове, които настояват да не дразним Русия и Путин, да не ескалират отношенията, но това е голяма грешка, а западните политици дори не съзнават, че я допускат, предупреди Сугарев.

Източник: Faktor.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече