Чобанов пита: Защо не е било анализирано и видеото с пачките, и кюлчетата?

0

На Комисията по превенция и противодействие на корупцията в НС беше поканен главният прокурор Иван Гешев, за да отговаря на въпроси на комисията, но това, което видяхме, е, че нямаме главен прокурор, а имаме възпитаник на милиционерското училище, който си е повярвал, че е юрист. За пореден път дълбаем дъното в това, което имаме като прокуратура.

Това разказа пред БНР Атанас Чобанов, главен редактор на BIRD.BG по повод изслушването на обвинител №1 в Народното събрание за експертизата на снимките с пачките и кюлчетата от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

„Вместо да отговори на зададените му въпроси, той се впусна политически изявления – как да се тълкува Конституцията и т.н. Държа се като председател на правителствена мафия – нагло, с усещането за безнаказаност и със съзнанието, че нищо и никой не може да го помръдне. ГЕРБ и ДПС – партиите на корупцията – нормално бранеха терена си – да няма обвинения, да няма осъдени за корупция. Всяко по-конкретно говорене за техните зулуми, а по-конкретно, че в спалнята на премиера Борисов е имало пачки и кюлчета, не ги устройва и затова саботираха и внасяха шум. Просто викат „бууу“ в микрофоните. Във втората част, когато изслушваха мен и колегата Иван Бакалов, те избягаха като пиленца след Иван Гешев“, каза той.

Чобанов пита защо не е било анализирано и видеото, на което се виждат и пачките, и кюлчетата.

„Големият въпрос е кой ги е внесъл там. Дали са на Борисов, дали са на някой друг, както той твърди. Но и в двата случая прокуратурата не е стигнала до човека, който е направил снимките и който Борисов посочи като Мата Хари. Защо прокуратурата не е разпитала охраната му от НСО, които трябва да отидат на военен съд за това, което се е случило в спалнята му“, попита още журналистът.

„Снимките са факт, Борисов не отрича, че е сниман, как си „нанка гол“, че има Мата Хари, която е внасяла пачките и кюлчетата в продължение на 3-4 четири години, защото снимките са от различни периоди. Това са фактите. Другото е бученето в микрофона. Ако така поставим нещата – дума срещу дума, то лошите печелят“, добави Атанас Чобанов.

Неговата прогноза е мрачна: „Така ще си остане. Надяваме се на натиска от Европа“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече