Петков и Василев започват спешна чистка по региони – търсят честни и почтени хора

0

Чистка се задава в „Продължаваме промяната“  заради задаващите се избори. Петков и  Василев най-накрая са осъзнали,  че губят гласове заради слабата работа по региони. Партийното строителство не им е най-голямата сила, но ще трябва да тръгнат из страната.

Смятат да подменят листите в местата, където все още няма добре изградени структури. На последните заседания на ръководството били отличени области като Пловдив, Варна, Смолян, където партията се развива отлично. Родопският град беше крепост на ГЕРБ,  но след оттеглянето на д-р Даниела Дариткова от политиката и Парламента, там нещата с бившите управляващи тръгнаха назад.

 Константин Бачийски също държи нещата в Бургас, макар и с неговата партия „Средна европейска класа“. Хората на Промяната се настаняват успешно в появилата се ниша. Трудно е на Кирил Петков и Асен Василев да се превърнат в партийни строители засега. На тях им липсва човек като Цветан Цветанов, който успя за две-три години да изгради мощна структура на ГГЕРБ в страната, която и днес е със стройни редици, а дисциплината е като в армията.

 В  ПП  обаче все още няма човек, който да поеме такива функции. Цели региони като Видин и Кърджали например, пустеят и  нямало никакви организационни структури на „Промяната“.  Във Враца пък, въпреки първоначалната еуфория по младите Харвардци,   нещата в момента хич не били добре. Слаби били резултатите им и в Делиормана. Там ще бъдат търсени нови лица, като принципът остава същия –  може да не са известни личности,  но да имат чиста репутация пред съгражданите си.

 В големите градове ПП все още бележи ръст.  Въпросът е в София – този за убеждаването на Ицо Хазарта да остане водач на листата, тъй като той вървял към положително развитие, научи в. „Галерия“.  Рап певецът обаче е непредвидим в действията си и още никой не можело да гарантира ще продължи ли с политиката.

 На Петков и Василев предстоят трудни дни в партийното строителство. За тази дейност освен сърцати хора се изисква и много организационни умения. А такива професионалисти могат да бъдат намерени само в други партии, затова двамата се оглеждали от коя формация ще могат да отмъкнат подобни кадри.

Източник: в. „Галерия“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече