СМС с ракета: Персонализирано обръщение към окупатора

0

Чужденци ще могат да поръчват платени персонализирани послания съм руската армия, нейните командири и политически водачи върху корпуса на ракети, снаряди и мини, които украинските бойци използват против окупатора. Получените по този начин средства ще бъдат предавани на украинската армия. За необичайната възможност за комуникация с руската армия съобщи на брифинг в петък директорът на фонд „Върни се жив“ Тарас Чмут, цитиран от полската телеграфна агенция ПАП.

Платформата за поръчки вече работи на адрес https://revengefor.com/, а още в първите часове са приети 8 поръчки – 4 са от Украйна, 2 от Полша и по една от Норвегия и Хонкгонг. Минималното дарение, срещу което можете да изпратите „привет“ на руската армия е 500 долара.

Поръчителите ще могат да заявят текст на надписа, който ще бъде нанесен върху корпуса и да изберат типа въоръжение, вида на ракетата или друг боеприпас. Украинските военни ще нанесат надписа върху корпуса на ракетата и ще заснемат фотоотчет за свършената работа. Така всеки желаещ би могъл „да изстреля“ персонализирана ракета срещу руската армия-агресор.

„За много хора по целия свят тази война е лична семейна история. Чрез доброволци сега те ще могат да помогнат на нашите въоръжени сили и да отмъстят за нанесените им загуби. Всички средства ще бъдат предадени за нуждите на армията – за свързочна техника, за ново въоръжение.“ – допълни Чмут.

Експертът от Украински военен портал Олександър Архат смята, че проектът ще помогне още по-ефективно да се громи врага, а и даде на приятелите на Украйна зад граница да почувстват, че те също се сражават с тоталитарния режим.

И досега имаше надписи на чужди езици, например на полски – „Za Katyń“ (За Катин), на чешки „Za střílené Pražské jaro“ (За разстрела на Пражката пролет), или на холандски „Wraak voor“ MH-17 (Мъст за MH-17). Все пак Чмут уточнява, че пълна свобода върху текстовете няма да има – ще се преценяват от модератор.

Тарас Николаевич Чмут е украински военен анализатор, сержант от резерва на украинската морска пехота и доброволец. Ръководител е на фонда „Върни се жив“, един от най-мощните обществени фондове за подпомагане на украинската армия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече