Скандал! Нинова назначила 500 бесепари в администрацията, за да се бетонира в партията

0

Близо 500 верни на БСП  кадри са намерили топли места във властта, докато социалистите бяха част от четворната коалиция , а Корнелия Нинова – вицепремиер и министър на икономиката и индустрията. Това разкриха за „Стандарт” източници от Министерски съвет. „Стандарт” разполага със списъка н назначенията в министерствата, ръководени от БСП.

На мястото на верните социалисти е имало хора, с дългогодишен опит, които са били освободени, за да се намери място на партийните назначения.

Повечето от ръководните длъжности са заети от членове на БСП без конкурс и без нужния опит и квалификация, твърдят източниците ни. 

Сред имената прави впечатление, че има много членове на Националния съвет на БСП, общински и областни председатели на партията, както и преброители на Конгреса. 

Кадрите на „Позитано“ 20, които са били назначени в местни и национални служби и министерства, са предимно местни партийни водачи, активисти, апаратчици и членове на Националния съвет, преброители от Конгреса, както и бивши депутати, подкрепящи партийното ръководство.

Освен шефски места в поделенията на социалното министерство, оглавявано от БСП, където членове на партията са оглавили Бюра по труда в страната и отдели по социално осигуряване, социалисти са застанали начело и на служби в земеделието, като горски стопанства и общински и областни земеделски служби, наред с ДФЗ, Дирекция за борба с градушките, БАБХ и четирите големи държавни горски предприятия, става ясно от публикувания списък.

Освен замяната с кадри на БСП на заварените експерти в оглавяваните от социалистите ведомства, социалисти са получили постове и в министерства, управлявани от коалиционните партньори. Така например, ексдепутатите Страхил Ангелов и Кольо Милев са станали съветници в политическите кабинети в МРРБ и Министерство на отбраната, които бяха управлявани от ИТН и ПП.

Настоящият водач на червената листа в Сливен Деян Дечев пък е бил съветник в политическия кабинет на земеделското министерство при министъра социалист Иван Иванов, а Атанас Костадинов – в кабинета на Борислав Сандов в МОСВ. Крум Дончев пък е трупал трудов стаж като съветник в транспортното министерство под шапката на Николай Събев. В Службата по търговско-икономически въпроси в Париж, която е под шапката на Министерство на икономиката и индустрията, пък е бил назначен бившият евродепутат Евгени Кирилов, сочи справката.

Източник: „Стандарт“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече