Различен прочит: Кирил Петков е вече токсичен актив и негатив, който лъже, за да оцелее

0

 „Кирил Петков не говори нито български, нито английски както трябва. Говори и двата езика, като от Гугъл преводач. Той така и мисли. Баща му Петко Петков се опитва да командва и него, и държавата. Знаем, че е бил фактор в управлението, защото се е произнасял какво да се прави с магистрала Струма, което е абсолютно неправомерно. Какво да очакваме от Кирил Петков, който е расъл в условия на разкъсвано от противоречия и скандали семейство? Вероятно, за да оцелява, се е научил да си измисля паралелен свят. Да го кажем направо – да лъже! Спомняте си как влезе в политиката, с декларация с невярно съдържание, нарушавайки Конституцията. И така продължи.“ Това каза в предаване на Поглед ТВ, пред Валентин Кардамски, журналистът и политически анализатор Соня Колтуклиева.

Според Колкуклиева битките в „Продължаваме промяната“ за място под слънцето на Площад Народно събрание са между софийските адреси „Шишман“ 18 и „Чаталджа“ 3. На първия живеят Кирил Петков и Линда Макензи Петкова, а Даниел Лорер и Асен Василев на втория. „На 21 юни публикувах информация, че на „Чаталджа“ 3 се намира една луксозна къща на пет етажа с подземен гараж, построена преди две години. По това време там живееше тогавашният финансов министър Асен Василев, началник на кабинета му Виолета Лорер и съпругът ѝ Даниел Лорер, по-късно министър на иновациите. Ще кажем, че това не е конфликт на интереси, а са просто комшии и се назначават на високи постове. Тази къща не беше декларирана нито от Даниел Лорер, нито от Асен Василев, в декларацията на когото бяха описани само 74 000 лева, малък апартамент и нищо друго“, посочи още журналистът и политически анализатор Колтуклиева.

Според нея, когато в България има стабилно редовно правителство, една от институциите която парламентът трябва да провери и да преназначи е КПКОНПИ. „Сблъсках се с КПКОНПИ и дори ги съдя. На 19 юли получих информация, че Бойко Рашков е проверяван от Комисията в три направления, като едното е за притежание на имоти и банкови сметки в чужбина. По Закона за достъп до обществена информация поисках от нея информация, но отговорът ѝ бе, че това са лични данни. Как може да са лични данни дали се прави подобна проверка, има ли резултати и кога ще бъдат оповестени? Дано съдът постанови, че аз съм права, за да научим истината“, аргументира се Колтуклиева. Тя сподели още, че и тогавашният шеф на НАП Румен Спецов е отказал поискана от нея информация. „Изпратих му писмо, понеже притежавам договор, от който личи, че на работа в Националния стадион „Васил Левски“ е бил назначен Иван Василев Бадатлиев, съпруг на Виктория Василева, вече бивш депутат от „Има такъв народ“. Тя беше ученичка на сивия кардинал в СДС Христо Бисеров, но си остана дребна във всяко отношение, иначе се блазнеше от комплиментите, че създала партията на Слави Трифонов. Днес научавам, че от отцепниците от „Има такъв народ“ водач в „Продължаваме промяната“ няма да е само Радостин Василев –  Габрово, но и неговия първи приятел Иво Атанасов – Видин, Георги Георгиев- Враца и пр., даже на Кирил Симеонов ще му бъде намерено място в листите. Затова искам да свържа манталитета на хората в тези шуробаджанашки групи“, обясни журналистът.

 Тя припомни, че на изборите през миналата година Виктория Василева, като дясна ръка на Слави Трифонов, е била в Плевен и там монтира Радостин Василев за водач на листата по време на трите избора. От своя страна той веднага привлича приятелите си от детството Александър Тодоров, Венцислав Петков, които стават депутати. „Когато на 13 декември м.г. беше утвърден кабинетът и Василев стана спортен министър, една от първите му работи беше белязана с огромни скандали – уволни изпълнителните директори на Българския спортен тотализатор и на Национална спортна база и назначи там приятелите си за шефове. Тогава стана ясно, че и Александър Тодоров, като Кирил Петков е подписал декларация с невярно съдържание, че вече не заема ръководна длъжност в никаква институция, а той е още депутат. Тодоров, който е продавал прахосмукачки, управлява стотици милиони на държавната лотария. Венцислав Петков, който пък е бил чирак на един бизнесмен, е лепил плочки и мокети по хотелите в Плевен. Същият управлява спортни имоти за стотици милиони. И Радостин Василев имаше наглостта да говори, че е кошмарът на мафията, и ако стане вътрешен министър, как щял да се саморазправи с всички лоши и пр. Това, което правят тези хора, е чиста форма на търговия с влияние“, добави Соня Колтуклиева. /Докато тече видеозаписът с журналиста Соня Колтуклиева, стана ясно, че служебният спортен министър Весела Лечева е освободила от постовете Александър Тодоров и Венцислав Петков – б.р./.

Соня Колтуклиева сподели още, че на 23 юни, когато мина вотът на недоверие към правителството, се е обърнала към Петко Петков с думите „Със сина ти се прибирайте у дома. Изближете си раните. Той вече е ненужен, защото е токсичен актив и негатив“. „Продължаваме промяната“ е бизнес корпорация, макар и малка за мащабите на България, не се търпи някой да застрашава бизнеса и той да търпи щети. Зад Промяната стоят пари. До този момент като бизнес гръб съм идентифицирала Иво Прокопиев, Евгени Ангелов – бивш зам.-министър на икономиката в кабинета Борисов 1, а после съветник на президента Плевнелиев, семейството Ралица Агайн и Елвин Гури, и Спас Русев“, добави журналистът.

Източник: /ПогледТВ/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече