Борисов няма да участва във вота? Очакват се предизборни разкрития на чужди служби за зулумите на ГЕРБ

0

Бойко Борисов може да се откаже от участие в предсрочните избори на 2 октомври. Причината се крие в очаквани разкрития на чужди служби за известни български политици, бизнесмени и магистрати в края на септември. Публичното разкриване на беззакония, извършени от въпросните лица неминуемо ще повлече и Борисов, който бе премиер в продължение на десет години.

Именно в този период са се извършвали безобразия и потъпкване на закона, в които няма как да не е замесен и той. Това разкриха пред Фрог нюз дипломатически източници и такива от служби за сигурност извън България.

Става дума за пране на пари, изнасяне на огромни суми извън страната и връщането им отново под формата на „инвестиции“, незаконно придобиване на чужди бизнеси, рекет и действия в интерес на чужди държави.

Борисов винаги се е хвалел, че е много информиран. Преди години дори обвини лидера на ДПС Ахмед Доган, че бил в основата на заговор за неговото физическо отстраняване. Не даде обаче никакви доказателства и сензационната новина увисна във въздуха.

След това обвини президента Радев, че изпращал дрон да го следи дори в спалнята в резиденция „Бояна“. Тази „новина“ също се оказа плод на болно въображение.

В четвртък Борисов заяви: Решението за моя арест е взето на една оргия с много уиски, бяло вино, пици на кристали, и заря поръчали. Бившият премиер умира да се изтъкне като осведомен за всичко в държавата. За тази негова версия много хора знаеха още преди да бъде свалено правителството „Петков“, по-точно след като прокуратурата получи записите от камерите пред „Дондуков“ 1. Мотивът беше, че през МС се подават сигнали до Европейската прокуратура. Точно в онези осведомени кръгове плъзна „новината“ за поръчвана дрога и пиячка под прикритието на пици, за оргии в МС и прочие. Борисов вече изрече същата теза на глас, пише Фрогнюз.

Започналата атака срещу ПП от страна на ГЕРБ ескалира всеки ден. Най-логично е обяснението с наближаващата предизборна кампания. Истината е друга: Борисов иска да отвлече вниманието от „атомната информационна бомба“, която вече цъка и се очаква да гръмне в края на септември. Копчето ще бъда натиснато отвън. Опитите на някои политически сили и на кабинета „Петков“ да започнат радикални промени за отхвърляне на политико-мафиотския модел на управление на ГЕРБ се увенчаха с частичен успех, недостатъчен за промяната, която българите очакват.

И понеже Борисов се представя за супер информиран, значи е наясно какво фиаско го очаква. Затова и някои от верните му кадри се оттеглят от изборите. Министри от неговия екип трескаво прехвърлят пари в чужбина и се гласят да напуснат страната. Той обаче няма как да изчезне. Затова се опитва да отложи разкриването на скандалните тайни. Не и този път… Въпреки опитите му, както разказват негови авери, да накисне хора от близкия му кръг, предоставяйки цели папки с компромати срещу тях на заинтересовани служби и институции.

Първият арест бил незаконен, радва се Борисов на съдебното заключение. И то наистина изглеждаше аджамийско. Не всеки път обаче ще е така. Има хора и служби, които наистина си разбират от работата. Освен това не са зависими по никакъв начин от български властници и прокуратурата. Това прави нещата много сериозни.

Възможен спасителен вариант за Борисов е, в един момент да се оттегли по здравословни или лични причини, без да дава повече обяснения. Това би могло евентуално да се договори, за да не се публикуват разкритията за престъпления по време на неговото управление, за които е отговорен той като премиер.

Няма да има спасение обаче за негови министри и близки висши магистрати, които в момента смятат, че са прикрили всички следи на извършени от тях беззакония.

Екип Фрогнюз

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече