Различен прочит: Тайни братства създават кризи и управляват света

0

Тайните общества често се основават на окултизъм и мистика, като Ордена на Източния храм, Златната зора и розенкройцерите. Масонската ложа изобилства от мистични елементи, както и многото студентски тайни общества, които са популярни в Америка.

Почти всички те си помагат, особено в бизнеса, на принципа на „роднините“. Знаем много за масоните, илюминатите и тамплиерите благодарение на филми и книги, но има и други ексклузивни общества, които пазят съществуването си в тайна и  ръководят съдбата ни от сенките. Според теориите на конспирацията тези пет тайни общества управляват света.

Комитет 300

Известен още като „Олимпийците“, Комитетът се твърди, че е основан от членове на британската аристокрация през 1727 г. в резултат на разрастването на Британската източно-индийска компания и нейния успешен модел на колониална експлоатация. Членовете са представители на световните кралски и управляващи семейства и техните срещи се провеждат на фона на хуманитарни и други конференции.

В договор с финансовите емисари на Ротшилд, скритата ръка на тази група уж определя икономическата съдба на държави, икономики, компании… Освен това се смята, че те инвестират много усилия в потискането на нови изобретения като термоядрения синтез на енергия, защото такива източници застрашават интересите на братството.

Бохемски клуб

Наричат ​​ги още Бохемско блато на името на Bohemian Grove, горичка в Калифорния, и имат около 2900 членове. Подобно на други тайни общества, те са основани под прикритието на благородни намерения от журналисти, художници и музиканти през 1870 г. в Сан Франциско, но скоро са изтласкани от банкери, политици и индустриалния елит. Смята се, че към това общество принадлежат всички онези, които наистина значат нещо в света. В клуба се влиза само по покана на други членове, а те са само мъже.

Събират се край езерото всяко лято, за да „избягат от нецивилизованите интереси на обикновения човек“. Местността е избрана за крайградска почивка през 19 век. В гората край Бохемското блато членовете на тайното общество пристигат с палатки и обсъждат важни въпроси за световния ред. Взимат се важни политически и икономически решения, които засягат целия свят. Твърди се, че от тях произлизат множество световни политики, особено американски, както и идеята за хвърляне на атомни бомби върху Япония. Някой смятат, че на събирания под голямата 12-метрова скулптура на сова те извършват сатанински ритуали, включително жертвоприношения. Сред членовете на клуба са Джордж Буш-старши, Дейвид Рокфелер, бившия държавен секретар Колин Пауъл, Хенри Кисинджър и бившият шеф на Федералния резерв Пол Уолкър.

Билдербергската група

Билдербергската група се събира за първи път през 1954 г. в Холандия и е кръстена на хотела, в който се срещат. Включва около 140 от най-влиятелните хора в света. През годините в групата е установена определена йерархия, така че има управителен комитет, който назначава президента. Някои обвиняват групата, че тайно управлява света и правителствата, като влияе върху решенията на ЕС, Г-8, СТО и Световния икономически форум. Списъкът на хората, присъстващи на тайни срещи е дълъг, но едни от най-известните са Маргарет Тачър, Франсоа Митеран, Пади Ашдаун, Бил и Хилъри Клинтън, Тони Блеър, Романо Проди и др. Смята се, че най-големият интерес на това общество е паричната стагнация на света, която насърчава съществуването на зависима от дългове работническа класа.

Трилатералната комисия

Трилатералната комисия, известна и като TLC, има монопол над световната наркотърговия и всъщност е световното правителство. В това твърдение вярват хиляди, заради високопоставените членове на групата. Комисията е основана през 1973 г. от небезизвестния потомък на могъщата банкерска фамилия Дейвид Рокфелер. Официално TLC е „политическа дискусионна група от 350 изтъкнати граждани от Западна Европа, Северна Америка и Тихоокеанска Азия с цел разбирателство и близко сътрудничество между тези три региона за решаване на общите проблеми“.

Видни личности, лобисти, ръководители на световни инвестиционни фондове, банки, хора, които имат високи политически позиции в своите страни или в международни институции като ООН, могат да се присъединят към избраното общество само ако получат покана. Темите на разговорите са уж световният мир, но критиците твърдят, че те всъщност оформят капиталистическото управление на света и в свой интерес назначават различни членове на високи позиции в обществото. 

Давос

Като собственици на повече от двеста трилиона долара, ръководителите и властите на най-големите банки в света се срещат веднъж годишно на Световния икономически форум, докато по заснежените склонове на Давос, Швейцария, членовете на обществото в сянка оформят глобални, регионални и индустриални цели. Съобщава се, че членовете трябва да платят вноска от 700 000 долара, за да присъстват на тези частни срещи, което им гарантира влияние върху всички световни лидери. Има слухове, че напоследък те споделят съвети и организират безопасни бази за себе си, в очакване на Третата световна война.

Автор: Румяна Генадиева

Източник: „ТРУД“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече