Нагласите 72 часа преди изборите: ГЕРБ е на 9,3% пред „Промяната“, а „Възраждане“ е трета сила

0

ГЕРБ има преднина от 9,3% пред „Продължаваме промяната“, а „Възраждане“ е трета сила след тях. Това показват резултатите от проучване на „Тренд“, финансирано от „24 часа“.

Според „Тренд“ в парламента ще влязат 6 формации. Това са ГЕРБ с 25,7%, „Промяната“ с 16,4%, „Възраждане“ с 13,9%, ДПС с 11,9%, БСП с 8,7%, „Демократична България“ със 7,6%. На границата от 4% са „Български възход“ с 4,4 на сто и ИТН с 4,2%.

26% от решилите да гласуват все още се колебаят кого да подкрепят. Позицията на четвъртата сила – ДПС е стабилна, но движението има потенциал да повиши относителната си тежест заради вота от чужбина, отбелязва проучването.

Под прага за парламентарно представителство остават „Изправи се, България“ (2%) и ВМРО-БНД (1,1%).

Данните са от проучване на Изследователски център Тренд. Източник на финансиране: В. „24 часа“. Обем на извадката: 1001 ефективни интервюта с респонденти на възраст 18+ г. Представителност: За пълнолетното население на страната. Метод на регистрация: Пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“. Период на провеждане: 21-27 септември 2022 г. Максимално допустима стохастична грешка: ± 3.1%

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече