„Волята на милиони“: Путин подписа анексията с жлъчни атаки към Запада

0

Под звуците на бурни аплодисменти и със скандирания „Русия, Русия“ президентът Владимир Путин подписа заедно с ръководителите на четирите окупационни администрации в Донбас и Южна Украйна договорите за „присъединяването“ на тези украински земи към Русия.

С тази стъпка Москва смята Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област в Украйна за „субекти на руската федерация“, без дори да ги контролира напълно.

„Днес подписваме договор за присъединяването“ на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област – „четири нови субекта в Руската федерация“ – защото това е волята на „милиони хора“.- Хората от четирите области „стават наши граждани завинаги“, каза Путин, преди четиримата представители да седнат на едната от двете поставени маси, а държавният глава – на другата, за да поставят подписите си. „Това е волята на „милиони хора“ – жителите на четирите области „стават наши граждани завинаги“, обяви президентът в Георгиевската зала на Кремъл. „Хората направиха избора си. Еднозначен избор.“

Путин има предвид „референдумите“, проведени между 23 и 27 септември в четирите области, чиято легитимност не е призната по света и от които следваше, че почти 100% във всички области желаят да станат част от Русия.

Поне два пъти присъстващите в залата – сред които ръководителите на окупационноите администрации, членовете на Съвета за сигурност (председателят Николай Патрушев и бившият президент Дмитрий Медведев), външният министър Сергей Лавров и много други – се изправиха, за да ръкопляскат на Путин. При скандирането „Русия, Русия“, в което се включи и Путин, той и лидерите на новите „субекти“ за кратко се държаха за ръце.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече