Днес мислим за кого да гласуваме утре

0

Днес в България е ден за размисъл преди извънредните парламентарни избори на 2 октомври. В 24.00 ч. на 30 септември приключи предизборната кампания на кандидатите, които търсят обществена подкрепа за влизане в 48-то Народно събрание. Съботният ден, свободен от политическа агитация, дава възможност на българските граждани да формулират предпочитанията си на кого да гласуват доверие да ги представлява в следващия парламент. Недопустимо е разпространението на агитационни материали, както и унищожаването на вече поставени такива. Оповестяването на социологически проучвания и класации също е забранено 24 часа преди вота, както и в изборния ден.

Днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в Районните избирателни комисии (РИК) заявления за регистрация на застъпниците на кандидатските листи, които следва да получат удостоверение от Комисията. Списък с упълномощените лица се публикува на интернет страницата на РИК при спазване изискванията за защита на личните данни.

Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да регистрира и публикува на интернет страницата си списък на наблюдателите на вота.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече