Стратегия за оцеляване: Нинова се провъзгласи за жертва на правосъдната мафия

0

Правосъдната система е задкулисие, атакува БСП, обаче БСП няма да й се даде; няма, ако ще и да дойдат полицаи с белезници – този нов сюжет продуцира Корнелия Нинова. Днес по обед тя даде брифинг, на който обяви прокуратурата за частна и бухалка, нападна Иван Гешев. Също и оплака България. Темата за оставката на самата Нинова след поредното изборно фиаско не бе засегната. Тя си тръгна без да даде възможност за журналистически въпроси.  

Повод за всичко това е призовка, която тя получила след жалба на изключения от БСП и възстановен от съда Кирил Добрев. „Искат да дам на прокуратурата запис и стенограма от заседание на НС на БСП на 28 август. Да връча призовки аз на други членове на Националния съвет – секретаря и зам.-председателя на контролната комисия“, обяви Нинова. Затова и главният прокурор бе засипан с въпроси. От рода на: „Свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, г-н Гешев, та се заехте с уреждането на вътрешно-партийните въпроси на БСП?“. Според Нинова първо ГЕРБ, после служебният кабинет, е сега и прокуратурата се мъчели да унищожат партията. Накрая дойде ред на мъченическа твърдост: „Първо, няма да предоставя и един лист от партийни събрания на прокуратурата, нека се снабдят с лична заповед за претърсване! Второ, няма да се явим на разпит! Представители на Министерството на правосъдието да дойдат и да ме отведат принудително!  Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в техните схеми! Докато не реформират дълбоко правосъдната система на България няма да се излезе от омагьосания кръг!“.

Отговорът на прокуратурата

Преписката по жалбата, подадена срещу лидера на БСП, ми бе разпределена на принципа на случайно разпределение на дела и преписки в СРП. Това заяви на брифинг прокурор Георги Иванов, отговаряйки на изявление на Корнелия Нинова по-рано през деня. Именно той е наблюдаващият случая прокурор.

По думите му преписката  била образувана по жалба на Кирил Добрев срещу г-жа Корнелия Нинова и други членове на партията. „Към жалбата имаше приложено решение на Върховния касационен съд. След като се запознах с документите, сметнах, че не са изяснени всички относими факти и следва да бъде извършена проверка по Закона за съдебната власт”, подчерта той.

Политиците да се въздържат от политическо говорене, призова прокурорът и добави, че са недопустими политически изказвания, с манипулативни твърдения и които представят прокуратурата по начин, който не отговаря на обективната действителност. Изказването на Корнелия Нинова е политическо и недопустимо, и цели отклоняване вниманието на българските граждани от техните актуални проблеми, така няма да намалее престъпността, която се увеличава и всички ние страдаме от нея, добави Иванов. Призовката на Нинова е за 12 октомври, потвърди той.

Кирил Добрев: Нарушиха ми правата и затова подадох жалба

Това е една стандартна процедура, за хора, които не изпълняват окончателни съдебни решения. Впечатлен съм от г-жа Нинова защо не остана, за да си зададете въпросите към нея, за да разберете всъщност за какво е жалбата. Единственото нещо, което му остава на човек, на когото са му нарушени правата, е да подаде жалба в полиция и в прокуратура. Това каза пред журналисти пред централата на БСП Кирил Добрев по повод внесената от него жалба срещу Корнелия Нинова, цитиран от БГНЕС.

По думите му ръководството е подало ново заявление в съда отново да бъде заличен и да не участва в събота на Пленума на БСП, вместо да се занимават през последните седмици с това да привличат избиратели по време на предизборната кампания.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече