Различен прочит: Бизнесът, наречен “избори”, трябва да бъде приключен – наведнъж, завинаги и безвъзвратно

0

Вождовете на политическите племена не можели да се понасят, да говорят помежду си и да работят заедно за благото на народа. Ами за какво са се кандидатирали тогава за Народното събрание, като много добре са знаели, че няма да са сами в него, и че ще трябва да законодателстват съвместно именно с тези вождове на омразните им други партии.

Нима не знаят, че законодателната дейност е трудна, уморителна и скучна, изискваща множество специални познания? А имат ли ги? Девет десети от тях ги нямат, но имат намерения вместо законодателната терминология, която не познават, да приложат тарикатска хватка, замеряйки другите с обиди и заучени политически клишета. Целта им е да се попречат на трибуната, да ги види народът, че го „защитават“. Байгън от такива.

Ако някой не осъзнава, че времето на тийнейджърското, хулиганското и фюрерското поведение е отминало, ще отпадне много бързо и завинаги от състезанието. Сега е необходимо мъдро, спокойно и целенасочено решаване на проблемите чрез включване в управлението, компромиси и разумни отстъпки. Това трябва да се прави професионално, възпитано и достатъчно твърдо, но с аргументи на базата на факти. В противен случай ще се последва съдбата на кресльовците от предходните парламенти, които вече са изметени от сцената.

Хиляди връзкари, уредили се да дохранват фамилиите си чрез участие в изборния процес, са заинтересовани избори да има все по-често и ако може – до безкрай. Стотици социолози, политолози, анализатори и т. н. ги подкрепят от все сърце, вещаейки нови и нови избори. За всички тях изборите са манна небесна и хич не им пука, че се доопразва държавната хазна.

Аз съм на 74 години вече. През целия август разработвах доброволно и безплатно два материала, които са публикувани в „Труд“ – „Широкоформатно правителство е успешната формула“ (02. 09. 2022) и „Печелившата програма за управление в периода 2022 – 2025 година (23. 09. 2022). Това е моят дар и дан към родината ми, за да може по-леко да се вземе завоят към успешно бъдещо управление на България.

Първото нещо, което трябва да направи новото Народно събрание, е да премахне субсидиите за партиите, защото те са това, за което всички се натискат, а не за работа за добруването на държавата ни. И след това да се заеме с Избирателния кодекс, за да се пресекат мераците на неграмотните кандидати за слава. Наложително е и въвеждането на активна регистрация, както за чужбина, така и за страната.

Не трябва и няма да има следващи и последващи избори, на които да се предлага все същото от същото – едни и същи партии, лица и програми, защото тогава ще има последващо подгонване с вили и тояги на мераклиите за пари и слава. Ако се продължава по същия начин тарикатите сами ще се нанижат на шишовете в политическия ад.

Автор: Доц. д-р Боряна Гагова

Източник: „ТРУД“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече