Експресен влак за войната – САЩ отвори кутията на Пандора, а Путин мина всички грании

0

След наглите взривни атентати на тръбопроводите на „Северните потоци“ няма връщане назад. Бойното поле асиметрично се разшири отвъд Украйна и стигна до истинската Европа. Капакът на кутията на Пандора е отворен и всичко може да се случи сега.

Нещо повече, върхушката във Вашингтон толкова старателно демонизира Русия с порой от лъжлива пропаганда в продължение на повече от едно десетилетие, че със или без Путин Русия е икономически и духовно откъсната от Европа. За Запада Русия сега е парий и се възприема като заплаха.

Руската федерация на Владимир Путин се превърна във втората „империя на злото“ и замени Съветския съюз по сценария на неоконите и неолибералите от Вашингтон и НАТО. Заблудените пропагандатори на този наратив очевидно вярват в това. Независимо от шума, идващ от всички посоки, това възприятие вече е реалност в Европа и Америка. А Русия определено загуби пиар войната.

Както мъдро отбеляза посланик Час Фрийман още през април, „Свидетели сме на края на периода след Студената война и отминаването на епохата след Втората световна война и на Бретън Уудс, както и на други исторически промени в световния ред… и трите руски от векове усилия да се привърже към Запада окончателно се провалиха. Санкциите я отделят от Европа и Северна Америка“.

Следователно вашингтонските интриганти изглежда на този етап са на половината път към постигането на двете си основни цели с нашия причудлив и лицемерен кръстоносен поход в Украйна. Неоконите и неолибералите и Джо Байдън се носят на тази вълна.

Не бих се изненадал да видя някои официални лица да танцуват по улиците пред Държавния департамент и Пентагона. Тяхната вендета върви с пълна скорост напред към окончателната победа срещу Путин и Русия.

Дори и да се установи, че Вашингтон е саботирал „Северните потоци“ – още един прекрасен пример за „основания на правилата ред“ – това едва ли ще има някакво значение.

Всичко може да се изкара на сергията, защото американската публика е твърде мързелива, за да й пука. „Редът, основан на правилата“ означава самоцелните правила за Вашингтон, но има и различни правила за останалия свят. Чували ли сте за Йемен? Ирак? Либия? Сирия? Палестина? И така нататък.

Само за един преглед: съществуващите преди войната цели на Вашингтон бяха:

(1) Да се спре на всяка цена „Северен поток -2“ да не влезе в експлоатация, като едновременно с това се изведе „Северен поток -1“ от експлоатация завинаги чрез задушаващите санкции, с които податливият ЕС и Германия ще се съгласят.

(2) Да се дестабилизира Русия с безкрайна прокси война в Украйна, която в крайна сметка, както се надяваме, ще доведе до смяната на режима в Москва. Един вид реприз на разпадането на Съветския съюз. А Русия ще участва за втори път в скока на височина.

Трябва само да прегледате впечатляващия доклад на Rand Corporation „Разширяването на Русия“ от 2019 г., за да разберете какво се случва. Това е стрес тест. Прекомерното разширяване на Русия е целта. И в този доклад е предоставена пътната карта за изваждането на Москва като фактор в световните дела въз основа на съмнителното предположение, че Русия е враг на Америка.

Факт е, че Вашингтон започна кампанията да се превърне в добросъвестен враг на Русия почти в момента, в който Путин наследи Кремъл от Елцин. Разбира се, Путин в крайна сметка реагира. И това е резултатът.

Китай е другият враг, чийто ред може да дойде след това. Постоянна буря и натиск. Без мир и спокойствие. Имаме ли нужда от това? Защо? Със сигурност трябва да има алтернативна, неконфликтна политика, която да доведе до по-малко убити хора и неудобства.

Чудя се какво ще стане, ако Вашингтон наистина получи това, което иска, включително и цел ?2, смяната на режима и Путин е аут. Какво следва? Може да настъпи безпрецедентен хаос в огромната мултиетническа страна с най-много ядрени оръжия в света. И отново сме в състезанието.

Може би си спомняте, че дори мъдрецът от NY Times, Том Фридман, се тревожеше за нежеланите последствия в своята колона от 6 май 2022 г., озаглавена „Войната става все по-опасна за Америка“: „…ние си имаме работа с някои невероятно нестабилни елементи, особено с един политически ранен Путин. Да се хвалиш с убийството на неговите генерали и потопяването на корабите му, или да се влюбиш в Украйна по начин, които ще ни оплете там завинаги, е върхът на глупостта“.

Но ние сме и сме били заплетени в тази корумпирана и странна страна, благодарение на Байдън, Блинкън и Нюланд. Това е рецептата за безкрайната война, за един експресен влак-беглец, от който не можем да слезем. Обърнете внимание, че лидерът на украинците – комикът Зеленски, поиска Путин да бъде отстранен от поста, преди да се проведат мирните преговори с Русия.

Зеленски несъмнено отразява мисленето, подхранвано му от неговите висши ментори във Вашингтон. Путин е популярен лидер в Русия, чието социологическо благоразположение е много по-високо от това на Байдън. Той се смята за защитник на руснаците в Източна Украйна, чиято територия току-що беше включена в Руската федерация след проведените референдуми.

Вашингтон не вярва ли в самоопределението? Явно не, ако става дума за руснаците в Крим и Донбас, и ако става дума за палестинците в Палестина. Това са само два крещящи примера за лицемерие.

Двойният стандарт на „основания на правилата световен ред“ на Вашингтон трябва да е ясен за всички, освен за слепите. Това е някаква шега и заслужава Третата световна война.

Автор: Патрик Фой, lewrockwell.com

(Превод за „Труд“ – Павел Павлов)

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече