Руска шпионка тайно шетала у нас: Замесването ни в „тероризъм“ – план на ГРУ?

0

Кримският мост е взривен в хода на операция „Кара“ на руското военно разузнаване. Супер секретната акция е планирана още преди нахлуването на руските войски в Украйна на 24 февруари 2022 г. Това съобщиха за Фрог нюз източници от Москва, запознати с машинациите на управлението в Кремъл.

Операцията била замислена като активно мероприятие, което да се задейства в критичен момент за властта на Путин, в следствие на неудачи на фронта на украинска територия. Операцията е кръстена „Кара“, което означава отмъщение.

Един от инициаторите и ръководителите на мащабната операция е командирът на секретната част №29155 към Военното разузнаване (ГРУ) ген. Андрей Аверянов. Още в самото начало било решено България да бъде замесена като страна член на НАТО и Евросъюза, в която част от неселението подкрепя действията на Кремъл.  

За целта още през декември 2021 г. в София била изпратен доказан полеви агент, за да организира на място създаването на „история“ за съучастието на страната ни в бъдещия „терористичен акт“.

Този агент, офицер от ГРУ била Зинаида Воронцова. Нейната мисия наподобявала тази на прочулата се в Италия руска шпионка Мария Адела – Олга Колобаева. Воронова, подобно на колежката Колобаева бързо се вписала в някои кръгове от политици, които са зависими от Москва и имат силно влияние в България. Представяла се за свободна жена със солиден бизнес, която търси подходящ партньор от българския елит. Така създала много бързо връзки с мъже на подходящи позиции във важни институции.

Помагали й служители на посолството на Русия в София, някои от които били включени по-късно в 70-те руски граждани, изгонени от България заради съмнения, че извършват шпионска дейност срещу страната ни.

Ген. Аверянов пък е същият шеф он службите, който ръководи лично действията на подривната група от офицери на ГРУ, която бе обвинена за опита за убийство на Скрипал и дъщеря му в Солсбъри, Англия, както и опита за отравяне на българския бизнесмен Емилиян Гебрев, сина му и директор на едно от предприятията му.

Става дума за известните като Александър Петров и Руслан Боширов, които няколко пъти са били и в България. За тях е известно, че са се подвизавали с из Европа с паспорти на името на молдовския гражданин Николае Попа, а Боширов като гражданин на Таджикистан Руслан Табаров. Измамата разкриват чешките служби, а информацията се потвърждава и от властите на други държави.

Предполага се, че трима руски шпиони са основните фигури, работили по осигуряване на логистична подкрепа и снабдяване с важна информация за транспортни фирми в България, както и за режима на работа на службите, митниците и други държавни структури. На тях пък помагали няколко българи.

Руският експерт Борис Завякин коментира по този повод: Подразделения на спецназ на ГРУ са използвани в тази операция с цел да осигурят прелом на критичната ситуация, в която е изпаднала руската армия в Украйна. В такива случаи обучени в диверсионна дейност хора се прехвърлят в района на действие, както и в чужбина, за да се прехвърли обвинението за „терористична дейност“ на други страни. В случая това е България“.

В подкрепа на тази версия е и фактът, че преди три дни Владимир Путин съобщи за опити да се извърши диверсия срещу газопровода Руски/Турски поток. Както е известно отново Путин обяви, че след нарушеното подаване на газ по Северен поток-2, доставките могат да стават през Руски/Турски поток. Той обаче не спомена, къде по трасето са били извършени опитите за диверсия.

Руската версия за т.нар. „терористичен акт“ срещу Кримския мост, освен че замеси умишлено страната ни, допусна и фрапантни грешки. Службата, наследила КГБ – ФСБ, така и не можа да обясни смислено, как се е случило 21 тона взривно вещество да се прекара през прехвалените защити на мостовото съоръжение. Къде са били спец частите, специалните агенти на ГРУ и ФСБ? Смях буди и обяснението, че на един от участниците, шофьора Махир му се доспало и спрял до моста и да поспи няколко часа. Представете си поспалив терорист, който другите чакат да се наспи… Потресаващо малоумие.

Задържани били съучастниците – в различните съобщения се споменава различен брой. Представете си как терористи извършват своето пъклено дело, прибират се по къщите и там чакат да бъдат задържани…

Цялата тази нелепа и грозна история е съшита с бели конци. Очевидно е наглото пришиване на България към този дивашки сюжет.

Дали историята, която ни разказаха източниците ни от Москва е достоверна? Може би на 60%. На сто процента обаче е сигурно, че Кремъл ни въвлича умишлено в своите цели на хибридна и пропагандна война. Това е на крачка от използването ни като предтекст за обвинения срещу НАТО, че участва в „терористични актове“ срещу миротвореца Путин и Кремъл. За официална Москва не е важно дали обвиненията са истински, важното е да има някакво оправдание. Както за ескалацията на бойните действия в Украйна, така и за евентуалното използване на ядрени ракети.

Дали съществува операция „Кара“ или кодовото название е друго, не е толкова важно. Страшното е в безпардонното поведение на Путин и тези крой него, които са готови на всичко, за да оправдаят кървавата баня, която устроиха в Украйна, както и заплахите си към света за ядрен Армагедон.

В този ред на мисли доста странно прозвуча обяснението на служебния премиер Гълъб Донев, че Москва не била ни обвинила директно в съучастие във взрива на мост №1 за Русия. Обвини ни и още как – с всички средства на хибридната война.

Реакцията на НАТО и ЕС бе категорична: На руските информации не трябва да се вярва. Нашите управници не проумяват ли това? Няма ли хора с кураж на „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2, които да защитят страната ни от мръсните опити на Кремъл да бъдем използвани за престъпните му планове?

Анализ на случаите, в които Москва замесва имета на България заради свои цели показва, че можем да очакваме в най-скоро време София отново да бъде пришита към скандал, дело на руските тайни служби. По всяка вероятност това ще е свързано с т.нар. Турски поток.

Фрог нюз

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече