Николай Слатински, анализатор: Борисов е един шмекер, тарикат и политически труп, който ни загуби цяло десетилетие

0

Носят вода от триста кладенеца, само и само да качат „Демократична България” и „Продължаваме промяната” на каручката на стария хитрец Бойко Борисов.

Леят се какви ли не елейни слова – Борисов може да е направил много грешки и дори глупости, но той вече е друг! Борисов може да е развъдил страшна корупция, но той вече е друг!

Борисов може да се е държал арогантно и да е говорил цинично, но той вече е друг! Може да е обслужил по престъпен начин руските енергийни интереси, но той вече е друг!

И още опорки: Бойко Борисов не е много интелигентен, не е много възпитан, не е много почтен, не е много образован, но точно такъв трябва да бъде политикът – като средностатистическия българин, а не като всезнайковците жълтопаветници.

Политикът у нас трябва да е в определена степен мошеник. Такъв е средният българин. Политикът у нас трябва да е в определена степен простак. Такъв е средният българин. Политикът у нас трябва да е в определена степен грубиян. Такъв е средният българин. Политикът у нас трябва да е в определена степен хитрец. Такъв е средният българин.

Политиката се прави в името на средния българин и никой друг не може да я прави по-добре от Бойко Борисов.

Днес е война. Ние трябва да се снишим. Кой е политикът на снишаването? Борисов! Днес е нужно да сме егоисти. Кой е политикът на егоистичността? Борисов! Днес нямаме избор, освен да сме безпринципни. Кой е политикът на безпринципността? Борисов! Днес сме принудени да седим на два стопа – западния и руския. Кой е политикът на седенето на два стола? Борисов!

Не мога да повярвам, че умни хора носят вода от триста кладенеца, само и само да реанимират с дишане уста в уста един политически мошеник, един политически въжеиграч, един политически шмекер, един политически тарикат, един политически грешник, един политически труп! Който ни загуби цяло десетилетие… Който ни натика в блатото на статуквото…

Който се лепна като петно върху честта и достойнството на един образован и креативен народ.

Който ни причини тази политическа безизходност и изпразни от управленско и демократично съдържание институциите на държавата и самата ни държавност.

Коментар на проф. Николай Слатински в „Минаха години”

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече