Кеворк Кеворкян: Политическата система стремително губи легитимността си

0

Бойко е на път да се самоизяде. Ще направи най-голямата си грешка, ако разруши съгласието, което бе постигнато при избора на председател на Парламента. Моментално ще се свлече дори под нивото на интригантите-кирчовци.


Още преди десетина години писах, че ръката му все е задната скорост – обаче в политиката гъвкавостта е повече от необходима. В Украйна няма да му направят паметник – там дори и на маниака Зеленски няма да направят.

Бойко да мисли за собствения си народ – иначе и поповете на всички манастири и църкви, които е ремонтирал, заедно да пеят молитви за него, пак няма да измолят милост за него.

Харесват ли му измамниците-кирчовци, поругатели на Конституцията?
Харесват ли му другите мушмороци – уж десните-леваци, които от 30 години паразитират върху фалшивия си антикомунизъм? Отгоре на всичко, предвождани са от един болшевишки плевел, който лазеше в краката на ББ, докато го държеше за нещо като министър на правосъдието.

И точно той щял да внесе във вторник предложение за оказване на военна помощ на Украйна – докато нашият Народ изнемогва. Никаква помощ не ги интересува тия политически дюстабанлии – ами зорът им е, как да оцелеят някак и да продължат да симулират, че са живи.

Нали е генерал ББ – какво търси при тия страхливци, дето и войници не са ходили?
При тия провокатори, които само гледат, как да разделят Народа. Единственото нещо, което успяха да направят, е хайдушката им приватизация – но и досега не могат да изговорят нещо смислено в нейно оправдание.

При избора на председател на Парламента бе постигнато едно равновесие между политически субекти, които все още са запазили разсъдъка си – и са наясно, че трябва да се направи нещо за Народа. Господ няма да прати линейки насам – при него няма „спешна помощ“ – всичко е пределно ясно: ти си за Рая/Отсам, ти си за Оттатък. Ясно е, че ние отсега сме си Оттатък – но все нещичко може да се направи. Да се направи за Народа.

Той това и очаква от вас – да направите нещо и за него, най-сетне.
Ние сме си дънна държава – а отгоре на всичко се задава и Буря. Европа – вашата, понеже много се заплесвате по акушер-гинеколожката, която я управлява – Европа е на колене.
Ами ние?
Решението е И при ББ – ръката на лоста, включва на заден ход – и право към Народа.
Няма страшно – а и казаното от него все още не е изсечено в някоя скала.

А и едва ли ще се намерят кой знае колко хора в ГЕРБ, които да са противници на идеята „СЪГЛАСИЕ ЗА НАРОДА“ – освен някои болни слагачи. Никой от „Новата Четворка“ не робува на идеологии – просто понеже те вече не съществуват.

Може обаче да робуват на нещо друго. На единственото нещо, което заслужава това.
Народа. Той вече полека узрява за сметката и скоро всички вкупом ще станете излишни. Ето я сметката: по-малко от 40 процента гласуват. Партиите? Няколко баби за два дни ще преброят членовете им.


Политическата система стремително губи легитимността си. Спасението е в „Съгласие за Народа“. На Народа това ще му хареса. Но, ако продължавате да се мотате, ще си хареса някой Ботуш – ушит от каубойско седло. И дори нищо реално да не се случи, самата идея за Ботуша ще е позорна – тя ще означава Свършека ни.

Започвайте едно по едно – само от дневния ред на Народа. А ако ви минава мисълта, че вече сте си осигурили местенца Отсам – вгледайте се в тази гениална рисунка на Борис Димовски. Магарета се щурат из небесата, напразно търсейки входа към Рая.

Автор: Кеворк Кеворкян, личен блог във Фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече