Какво представляват OEM авточастите?

0

Има много начини да закупите OEM авточасти за вашия автомобил. Те могат да бъдат закупени онлайн или от вашия местен механик. Повечето шофьори обаче избират да отидат директно в автокъщата си. Въпреки че вашият местен механик може да има достъп до OEM части, поръчването на частите сами може да забави процеса на ремонт. Независимо дали изберете да закупите OEM части онлайн или от вашия местен механик, уверете се, че го правите по правилния начин.

Подмяна на оригинално оборудване

OEM авточастите са тези, които първоначално са проектирани за вашия автомобил. Изработени са от производителя и гарантирано пасват правилно. Тези части може дори да слязат от същата поточна линия като вашата кола. Като такива, оригиналните части са най-точното съвпадение за вашия автомобил.

OEM авточастите са най-добрият вариант, когато заменяте артикул, който не е направен от производителя на оригиналното оборудване. Те са направени да отговарят на точните спецификации на вашия автомобил и обикновено са по-достъпни от оригиналните части. Оригиналните OEM части обикновено идват с гаранции, които могат да ви помогнат да решите кои части са най-добрите за вашия автомобил.

Масови авточасти

Масовите авточасти се произвеждат от компании, различни от оригиналните производители, и се предлагат за много по-малко пари. Те също са по-широко достъпни и често имат по-добро качество и избор от OEM авточасти. Закупуването на генерични части е особено полезно за по-стари автомобили, особено ако оригиналният производител е спрял да произвежда определени части. За разлика от OEM авточастите обаче, генеричните авточасти не идват с гаранции.

Резервни части

OEM авточастите се произвеждат специално за марката и модела на вашия автомобил. Резервните части не са точно същите като OEM частите, така че може да не пасват правилно. Въпреки това резервните части често са по-евтини от OEM частите, така че можете да спестите пари, като ги вземете от реномирана марка. Ако възнамерявате сами да ремонтирате автомобила си, трябва да помислите и за резервни части, защото те често могат да бъдат по-добри за вашия автомобил.

OEM автомобилна част идва от същата фабрика, която произвежда вашия автомобил, докато резервната част идва от фабрика, която произвежда части за други марки. Тези части често са по-евтини от оригиналните части и често се произвеждат от същата компания, която е продала производителя на автомобила.

Цена

Въпреки че е обичайно за потребителите да купуват OEM авточасти в представителство, може да бъде по-евтино да купуват следпродажбени авточасти вместо това. Купуването на OEM части гарантира качество и познатост, защото те са същите като тези, използвани при първоначалното производство на автомобила. Освен това идват с едногодишна гаранция. Резервните части са по-гъвкави и могат да се използват за много различни модели, което означава, че често са по-евтини.

Резервните части се предлагат в различни ценови диапазони и нива на качество. Много компании са в състояние да ви възстановят разликата в цената, ако използвате техните части. Използваните авточасти могат да ви спестят пари, но трябва да бъдат внимателно прегледани и да имат гаранция. Някои компании за следпродажбено обслужване дори правят обратен инженеринг на своите продукти, за да произвеждат по-качествено оборудване от производителите на оригинални авточасти.

Качество

OEM авточастите са чудесен начин да получите най-висококачествените резервни части за вашия автомобил. Изработените от производителя части отговарят точно на спецификациите на самия автомобил и се предлагат с гаранция. Въпреки че някои резервни части са по-евтини и имат своите собствени предимства, изборът на OEM части гарантира част с по-високо качество и ви дава спокойствие.

Разликата между OEM и не-OEM авточасти не винаги е лесна за забелязване. Но има начини да накарате вашия автосервиз да използва само оригинални OEM авточасти. Един от начините да разберете разликата е да проверите дали сервизът е сертифициран от организация. Тези организации могат да ви дадат честна оценка на качеството на частите и да ви помогнат да изберете най-добрата опция за вашия автомобил.

Наличност

Когато имате нужда от резервни части за вашия автомобил, често е най-добре да ги закупите от доставчик на OEM авточасти. По този начин ще сте сигурни, че резервните части са оригинални и одобрени от автомобилния производител. Можете също така да получите OEM авточасти от местните механици и сервизи. Но по-голямата част от хората избират да купуват тези части от представителство. Възможно е също да ги поръчате онлайн и да ги доставите до дома си.

OEM авточастите идват от същата компания, която е произвела вашия автомобил. Това означава, че те са идентични с оригиналните части, доставени с вашия автомобил, което означава, че гарантирано пасват. OEM частите обаче са по-скъпи от резервните части, които често се произвеждат от други компании. Те също може да са несъвместими с вашия модел автомобил.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече