Шаламанов: Отхвърлили сме сделка „Пейтриът“ срещу бронирани машини

0

Към България е имало предложение да усвои предимно бронирани машини и танкове. Това заяви в студиото на предаването „Офанзива” на NOVA NEWS Велизар Шаламанов – министър на отбраната в служебното правителство на Георги Близнашки.

Шаламанов не уточни какви са били условията на това предложение за закупуване на военна техника, при положение, че предоставим част от въоръжението на нашата армия на Украйна.

„Към страната ни е оферирано това, което което и към Словакия – Пейтриът. Германия получи танкове, бронирани машини – механизмите са най-различни. Всяка една страна е имала възможност да започне разговори”, заяви Шаламанов.

Идеята е отхвърлена с позоваване на парламента, който реши България да предоставя хуманитарна, но не и военна помощ на Украйна.

„Има механизъм да получим заместваща техника и да ускорим превъоръжаването на нашата отбранителна индустрия, както и да има специалисти от Украйна в нашите военноремонтни заводи”, изреди бившият служебен военен министър.

Относно упрека от Русия към Украйна, че готви „мръсна” бомба, Шаламанов вижда прехвърляне на отговорността за техните престъпления върху другите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече