Всъщност: За какво ходим на избори, ако решенията на парламента ще се диктуват от група протестъри?

0

Умният красивитет се готви за грандиозен протест срещу връщането на хартиената бюлетина. Чакайте малко! ГЕРБ, ДПС и БСП заявиха още преди изборите, че искат смесена система. Тоест хората са гласували за тях, знаейки за това тяхно намерение. Тук нямаме измама, подмяна на вота или задкулисие. Какви са тия заплахи за метежи? Все едно Възраждане да обяви метеж, защото другите не искат да излизат от НАТО. Или ГЕРБ да обявят протест срещу партиите, които са обявили и предизборно, че не искат коалиция с тях? 

За какво ходим на избори изобщо, ако решенията на парламента ще се диктуват от една малка бойна група протестъри? А решенията често пъти се диктуват именно от тази групичка и началниците им. Като в нито един случай тези хора не излязоха с някакво социално искане или искане, което да има стойност извън интересите на жълтите павета.

Сега групичката крещи, че машините спрели купения вот, което не е вярно, защото продължават арестите за купуване на гласове по изборите. Машините спряха част от хората да гласуват и породиха съмнения в прозрачността на вота. Но да се върнем на купения вот.

Не може купеният вот да бъде причина за машинно или хартиено гласуване. Това е перверзия. Купеният вот е престъпление и трябва да бъде отстранен като явление от МВР, прокуратура и съд, а не през машини или бюлетини.

Но кое ли не е перверзно у нас? Педофилията е престъпление, но това не пречи почти всяка година да ни съобщават тържествено за дете родило дете в циганската махала, като новината не е за арестувания баща, а че бебето било първото за годината. После пуснат по някой друг презерватив в махалата. Бегай.

Същото е и с оправданието за купения вот. Хвърлят по някой друг „презерватив“ под формата на поправка в Изборния кодекс, за да може спокойно купувача на гласове да „изнасилва“ демокрацията. И сега спорът е с машини ли ще се купува или с бюлетини. Така ли?

Автор: Ивелин Николов

Източник: „ТРУД“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече