Петков: Няма да има коалиция с ГЕРБ

0

Това, което ще се случи във вторник (б.р. среща между ГЕРБ и „Продължаваме промяната), е това, което ние обявихме преди месец и то е, че ще бъдем конструктивна опозиция.

Имаме 16 политики, които са ни важни и защото са важни за българския народ – от пенсии до минимална работна заплати и сме готови да говорим с всяка политическа сила за тях. Но трябва да е в Народното събрание, да е пред камери и никой да не се заблуждава, че това ще бъде разговор за коалиции, подкрепи на мандати.

Това заяви в студиото на “Тази събота” по бТВ съпредседателят на “Продържаваме промяната” Кирил Петков и допълни, че няма да има коалиция между ГЕРБ и ПП в нито един от мандатите.

„Ясно казваме, няма да подкрепим първия мандат, 16 приоритета са ни и важни и като опозиция ще ги подкрепим, който и да ги предложи. Показваме на ГЕРБ как трябва да се правят нещата. Миналото на старите договорки в тъмни стаички не работи с нас“, добави той.

Бившият премиер каза, че ГЕРБ не трябва да кани само ПП на разговори, а всички партии.

„Това е начинът, по който се прави. Вижте от 240 депутати дали можете да формирате 121. Ако ли не кажете на българския народ: „Не се справихме, не можахме“. След това мандатът ще дойде при нас. Ние ще направим точно това. Ще поканим абсолютни всички партии за да видим коя партия какви политики вижда, че трябва да се случат. Не за коалиции“, допълни Петков.

Той комантира че не вижда нито един човек в групата на ПП, който да мисли, че може да изневери на своите обещания пред изборите.

„Най-доброто, което Иван Гешев може да направи, е да подаде своята оставка“, така Петков отговори на въпроса защо от ПП не са отишли на срещас главния прокурор.

Кирил Петков обясни нееднозначната позиция в ПП по повод закупуването на още 8 самолета F-16 с това, че всеки един депутат от партията е имал свободата да гласува по съвест. На заседание на партията парламентаристите от партията са изразили различни позиции, като някои са застъпили мнението, че парите трябва да отидат за друго, не за въоръжаване. 

Това е признак на свобода, изтъкна бизнесменът, като отново „отправи стрели“ към ГЕРБ, че в тази партия при подобни казуси се гласува с единодушие и по нареждане.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече