Безумие: Съдбата на България е в ръцете на петима политически лидери

0

Помните ли кога бяха последните парламентарни избори? Не се безпокойте, и аз вече забравих. Мина над месец, а президентът Румен Радев още не е дал първия мандат за съставяне на кабинет – на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Докога Радев ще кандилка нещата и колко още ще помогне на Борисов и ДПС (например с хартиената бюлетина, където ако не наложи вето при приемането ѝ, ще е още един ясен сигнал) вече е абсурдно да се прогнозира. Но войната да се върнем във времената отпреди протестите от 2020 година тече с пълна сила.

Обръщам внимание на знакови думи на Йордан Цонев: „Всички останали съображения – вие сте корумпирани, вие сте това, вие сте онова – са глупости„. Той ги каза, докато обясняваше как най-важното условие за съставяне на правителство е „евроатлантизъм“. Защо – защото само „евроатлантизмът“ имал инструментите, с които да се справим с кризата на сигурността, произлизаща от войната в Украйна и икономическата криза, която също основно се дължи на войната в Украйна.

Точно тези думи са показателни колко изкривена е действителността ни. Евроатлантизмът всъщност почива на върховенството на правото. С други думи – да няма беззаконие! Всички да са равни пред закона и когато има данни той да е нарушен, да бъдат разследвани, обвинявани и съдени. Отлично знаем как е в България – „нашите“ са недосегаеми. Единствено има леки промени кои точно са „нашите“ – зависи от това кой е на власт. Или казано като да го разбере Цонев – когато корумпирани безнаказано управляват държавата на всички нива, тогава няма евроатлантизъм, има феодализъм и путинизъм.

Явно на българите обаче не им стига. Умората от избори е ясна, но е ясно и друго – в нито един момент, откакто площадите през 2020 година се изпълниха с хора заради Бойко Борисов и Иван Гешев, на нито едни избори нямаше избирателна активност като тази в Западна Европа. Говоря за 60, 70 дори 80% (в добрите години във Франция). Пак мнозинството българи НЕ гласува.

Затова заслужаваме следното – правителство на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Възраждане“, с премиер на „националното съгласие“ Стефан Янев. Това ще е венецът на българската демокрация. Ако след такова управление наистина не осъзнаем, че проблемът ни е криворазбрания по български евроатлантизъм, че не може да има държава без справедливост, значи можем окончателно да затваряме. Аз лично съм оптимист, че тогава много хора ще почнат да вдяват – само да стане такова управление. Но за свалянето му като нищо и много хора ще почнат да проумяват какво беше Майдана.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече