Проф. Захари Захариев: За да оцелее БСП е нужна ампутация на председателя, кастата ѝ и ново ръководство (ВИДЕО)

0

„Можем спокойно да говорим за пълна деидеологизация по отношение на традиционните политически семейства. Това се отнася и за България. За сметка на това имаме изобилие на идеологеми, които са формален отзвук на идеологическото минало и мислене на тези партии и политически семейства.

Стигна се до шаблонизирани визитни картички на ширещ се популизъм, с цел припознаване от традиционните избиратели. Тези картички са смокиново листо на неудобни и цинични политически действия на отделните партии.“ Това каза в предаване на Поглед ТВ, пред Валентин Кардамски, един от левите идеолози проф. Захари Захариев.

БСП на Нинова и нейното ръководство е каста, в центъра на която стои лидера, в една традиционно нелидерска партия. Процесът е стигнал до свята преломна точка и единственото, което може да помогне на БСП да остане на политическата сцена и просъществува под напора на цивилизационните по същество промени, е ампутацията. Имам предвид не само на председателя, но и на всичко онова, което не позволява на БСП да се върне на коловозите на една колективно мислеща и действаща партия. Да се съкрати процесът между волята на избирателя, чрез трансмисията на първичните организации, а от там през общински и областни съвети до крайните решения. Но не крайни решения на един самозван лидер, а на колективните органи за управление и контрол на цялата партия“, категоричен беше проф. Захариев. Той добави още, че промени са нужни в уставен, програмен и идеологически план в БСП. „Всеки опит за козметика за подобряване на визията на БСП, ще е безуспешен. Под ампутация, разбирам нов председател, ново централно ръководство и нов НС на БСП

Цялото интервю, може да видите във видеото: 

Източник: /ПогледТВ/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече