И четвърти папа да го погали, все тая: Борисов се взе за въздесъщ – раздава присъди, акъл и пуска „димки“

0

Бойко Борисов продължава да се държи така, като че ли управлява. И по всичко личи, че много му се иска. Раздава присъди, акъл, държи се като властелина на всичките пръстени. Е, за обръчите дума не обелва, което е напълно обяснимо предвид отдавнашните снимки с целуването на ръка.

От последната телевизионна изява на лидера на ГЕРБ си припомнихме защо всъщност има отлив на негови фенове – защото с такова държание няма как да го търпят дори (някои) тези, на които е раздал топли служби в държавната администрация.

Не би имало нищо укоримо в поведението на Борисов, ако той си беше някакъв редови граждани и ако си лафеше със стрина Пена на пазара. Но в национален ефир да се държиш по такъв начин е просто възмутително. Не че това е нещо ново – свикнали сме му. Но колкото и да сме свикнали, няма как да не се дразним от нивото на бившия премиер.

Да си така е като да си умрял – всички освен теб го виждат.

Например направеното за пореден път твърдение, че Радев го е снимал с дрон: „Ми аз го видях, бе! Нали двете служби са в един двор и казаха, че е от неговата къща“. Само си представете управляващият изтребители български президент да цъка на дистанционното на някакъв дрон като на плейстейшън. Самата идея е повече от комична, както и повечето стари и нови тези на Борисов.

С президента не били разговаряли от Европредседателството насам, но експремиерът не спира да сипе оценки по негов адрес. А и препоръки. „Егото и личното трябва да се оставят настрана“, гласеше едната от тях. И опровергавайки тази своя теза, Борисов за пореден път скромно заяви: „По-опитен човек от мене в момента няма. Мога да ръководя най-добре от всички“. Толкова по въпроса за егото.

Щедрото раздаване на акъл се прехвърли и върху Кирил Петков. С него имали общ враг, който ги снимал – Борисов в спалнята, а Петков – на парапета. „Еднакви неволи, еднакви врагове“, обобщи експремиерът, вероятно визирайки възможност за коалиране на ето такава чисто човешка основа. Нещо като „ти си сниман и аз съм сниман, затова ще се разберем“. Може, ама надали.

Заклеването му за пореден път, че никога не е имал кюлчета, пък е твърде закъсняло. Когато се появиха снимките, той не направи такъв коментар. Не каза и другото, което чак сега успя да артикулира – че имал жена банкерка, с която живял години наред, и ако имал „скрити пари от времето на ИПОН“, ще са при нея. А, няма такова нещо, какви ти скрити пари, какъв ти ИПОН…

Сигурно има някаква причина Борисов да пуска и тази димка, но това вече няма никакво значение. От значение е само как онези, с които евентуално ще влезе в коалиция, ще озаптяват безграничните му мераци за още и още контрол върху обществен ресурс, ако разбирате този омекотен израз.

Едва ли беше случайно и припомнянето, че Плевлениев е „открил“ Христо Иванов. В превод това означава, че Иванов трябва да се отблагодари за оказаната му чест и че именно сега има тази възможност.

Най-хубавото на по-дългото отсъствие на Борисов от политиката и от телевизионния екран би било това, че няма да го е срам човек. Да го е срам, че Борисов е бил български премиер три мандата. Че ни е представлявал навсякъде по света с първичния си чар и с, меко казано, непринуденото си поведение.

Не се е променил никак от паметната среща с Дейвид Камерън, на когото съобщи: „Три папи са ме галИли по главата“.

Това е положението, скъпи сънародници. И четвърти да го погали, все едно.

ОЩЕ: Навръх 10 ноември бодигардът на Тодор Живков е евроатлантик и защитник на ПП – реакциите след интервюто на Борисов

Автор: Стефан Стефанов

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече