Как лидерите на партиите у нас подмениха идеологията си и отвратиха народа

0

Ето каква е политическа картина у нас. ГЕРБ са изхабена партия, без бъдеще. Може да са първи на изборите, но народът повече няма да им даде властта. Освен в някаква неясна коалиция, ако има с кой. Но много им се иска да дойдат отново на власт.

ПП и Демократическата партия имат някои достойнства- те са за реформа на съдебната система, за махане на Гешев, за борба с корупцията. Те са против хартиената бюлетина, с която се фалшифицират резултатите от изборите, но двете парии имат огромен недостатък- те са възприемани като американски пионки (както в голяма степен и ГЕРБ впрочем) Прокарват американските интереси в ущърб на националните ни- пример- отказ от руски енергийни суровини заместването им с по- скъпи американски такива , покупка на американски самолети. Народът не приема крайната им русофобияти американофилия им и няма на нито една от тези партии да даде властта. им никога няма.
Затова и те търсят някакви коалиции.

ДПС силно жадува да се добере отново до властта. Но никой не ги иска, който се коалира с тази етническа пария, пропада. Така че едва ли някой ще се коалира с тази партия- корпорация.

Български възход на Стефан Янев се промъкна в парламента подобно на ПП- даде знак, че е нещо ново, че ще е по-различна от т.н. системни партии, а то и тя се оказа поредният балон- и някак си виси във въздуха, нито лява, нито дясна нито пък в центъра. При следващите избори може и да изчезне.

БСП благодарение на Корнелия Нинова, която безмилостно отстранява всеки конкурент за поста и както и или недоволните от лидерството и, прилича на гумена лодка в океана, която има пробойни и бавно но безславно потъва. Уж е против да се дава военна помощ на Украйна (за да се хареса на значителната част русофилски гласоподаватели), но от друга страна, като министър на икономиката Нинова подписваше договори за износ на оръжия към граничещи с Украйна страни, за които се знаеше, че ги ре- експортират за Украйна. БСП не се изяви в битката за реформа на съдебната система, не се включи странно защо в битката срещу безконтролната власт на Главния прокурор. Но на Нинова много и се иска да се включи някак в бъдещото управление и така да се закрепи като лидер на партията.

И БСП, както ГЕРБ и ДПС се съюзиха срещу машинното гласуване, което не позволява манипулиране на изборните резултати. Което говори, че такова гласуване не им изнася.

Възраждане е партия, която засега бележи симпатии, вижда се, че се обявява в защита на националните интереси. Срещу партията и лидера и подигравателно наричан г-н Копейкин (за да се внуши, че е човек на Кремъл) се провежда масирана пропаганда. Но ако партията и лидера и Костадин Костадинов не избегнат изяви на краен национализъм, на липса на сговорчивост и склонност на компромиси, може да тръгнат по пътя на „Атака“, която набра навремето скорост, а след това с спихна.

И при следващите избори, пак ще възникне проблемът- за кого да гласува българският избирател, който жадува да даде гласът си за нов политически субект, различен от изброените по-горе.

Автор: Антон Гицов

Източник: Fakti.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече