Осман Октай, анализатор: Задкулисието в България почва да се прегрупира около Президентството (ВИДЕО)

0

Ще има ли най-после България правителство? Вторият и третият мандат все повече почват да звучат като заглавие на филм. И ние като зрители и участници се опитваме да отгатнем какъв ще бъде какъв ще бъде следващия епизод. На помощ в прогнозите в Студио Actualno гостува Осман Октай, един от основателите на ДПС и депутат в четири парламента.

Какво е бъдещето? Според Осман Октай сегашният парламент няма да излъчи стабилно правителство. „Март месец ще имаме предсрочни избори, няма да има коалиция“, каза той.

Защо? Отговорът на този въпрос според Октай се крие в едно просто съждение: „Задкулисието е в паника“. Причините за паниката са протестната вълна от 2020 година, която показа за пореден път силно обществено желание за разместване на пластове, както и войната в Украйна, която ни изправи пред цивилизационен избор.

Октай счита, че Бойко Борисов се намира в състояние на страх, всеки ден се вижда нервността му, тъй като е уязвим и може да му бъде търсена отговорност за редица скандали – като Барселонагейт, „Автомагистрали“. Затова лидерът на ГЕРБ търси начин да оцелее. Но Осман Октай вярва и друго – че задкулисието в България почва да се прегрупира, за да оцелее и държи юздите отново: „Лошото е, че това прегрупиране става около президентството“. Като сигнал за действията на задкулисието един от основателите на ДПС посочи, че „ДПС пак вкараха Пеевски в играта“.

„Още миналата година казах, че ГЕРБ ще бъде употребен по този сценарий и много хора сега ще кажат той си ги измисля там, нали е изкуфял, минал 70 години, но аз съм бил свидетел на тия събития. Аз съм бил свидетел Татарчев как арестува Луканов, как излезе от ареста и стана кабинета Беров. Затова ги разказвам тези събития“, подчерта Октай в дълъг разговор в Студио Actualno.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече