Истерията Илон Мъск: Какво ще спечелим от идването му през април и какво може да му предложим

0

Илон Мъск щял да идва в България през април, за да види с очите си Белоградчишките скали. Ако това изобщо е вярно, той ще сбърка фатално, планирайки визитата за април. Трябва да дойде през март, когато се очаква у нас да има избори, а това със сигурност си е едно от чудесата на света. Ако Белоградчишките скали му приличат на компютърна игра, то родната политика би го зарадвала с безподобните си анимационни герои и сюжети, силно наподобяващи компютърна, но реално са от съвсем друга игра.

Освен това през март, когато снеговете се топят, ще се виждат планините от боклуци, презимували отдолу. Те са си по-впечатляваща гледка от разните там Еlden Ring и със сигурност ще впечатлят покорителя на Марс. Завоите по Петрохан пък ще го вдъхновят как точно трябва да изглежда марсианската инфраструктура, щото няма смисъл да плаща – у нас го има, хубаво е и е готово.

Какво обаче още можем да предложим на Мъск, освен задължителната мартеница, ако дойде през март?

1. Алена може да му направи хороскоп, например.

2. Валерия Велева – баница.

3. Онази Емили може да го повози на свръхзвуковата си тротинетка.

4. Мони Паси ако си пази трабанта, може да се включи с едно кръгче. А що пък не вземе и Борисов да го повози с джипката? Може и да е най-богатият на света Илон, ама дали са го возили бивши премиери?

5. Валери Симеонов, ако реши да се включи, може да даде своя принос, като провери децибелите в заведенията около мястото, където Мъск ще се настани.

6. Ако рече и Лиляна Павлова да се позавърне към предишната си работа, може и килим от рози да му изтъче като за Европредседателството, много креативно беше.

7. Правителството, ако има такова евентуално в онзи момент, направо да обяви почивен ден, защото и без това само с Мъск ще се занимаваме, където и да работим.

Резонен е въпросът какво ще спечелим от идването на Мъск.

Несериозно е да му предлагаме да купи България или поне Северозапада. С държавата ще види бая зор, щото нашите управници са се налапали с пари от други продажби, а пък два пъти да продадеш нещо може само ако е собственото ти куче, което винаги ще се върне.

Също толкова несъстоятелно е да искаме от Мъск да мести производствата на „Тесла“ у нас. Де що има жица, ще я отмъкнат пустиняците, дето закон не ги лови. И язък му за технологиите, всичко ще иде за скрап още преди да се произведе.

Със сигурност голяма придобивка би било, ако в съкратени срокове се направи някаква тоалетна на Белоградчишките скали, че сегашните варианти може леко да ни поизложат пред високия гост.

Голям плюс би било и оправянето на фасади и улици в чест на високия гост – където и да е по земята човешка длан. При малко повече старание от местните власти можем дори да видим някои улици измити.

А най-голямата полза за самите Белоградчишки скали би била тази, че никакви класации на чудеса на света занапред няма да си позволяват да елиминират тази забележителност. Ето, министърът на туризма дори радостно възкликна в социалните мрежи, че Мъск наистина идва. Сговорна дружина Мъск докарва, написа той.

Само че цялата тупурдия по-скоро илюстрира онази поговорка, според която гладна кокошка просо сънува.

Автор: Стефан Стефанов

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече