От друг ъгъл: „Салатата“ от думи на Борисов – объркана, но психиатрично обещаваща 

0

Впечатлението за word salad, или салата от думи, е един от психиатричните параметри, които свидетелстват за полудяване от различен тип, но обикновен сериозен. Тоест отдавна е забелязано, че реденето на несвързани и случайни думи, с твърде разтеглива или никаква връзка между тях, насочва към по-особени състояние, при които е необходимо да се вземат мерки и проблемът да се адресира към специалист. 

С това, разбира се, няма да твърдя, че Борисов е луд; въпреки, че салатата от думи, които използва, е психиатрично обещаваща. 

Първо, започна се със самоопределянето, че е българският Меси; самоопределение, в което си дадоха среща Наполеоновия комплекс, Меси-анския (очевидно и по интересно съвпадение), както най-обикновената ганьовска простотия. В това отношение прекалени изненади няма: тези неща вървят от край време, но пак от край време работят основно пред герб-лели, герб-малчугани, герб-баджанаци и други клонки от голямото родословно партийно дърво, което пусна стабилен корен към златните жилки от подземен, кюлчест тип.  

Продължаваме нататък: Няколко дни по-късно Борисов обяви, че с предложението на проф. Николай Габровски за премиер е направил крачка назад, въпреки че е безспорна фигура. Второто уточнение не е съждение на страничен наблюдател (макар че може да бъде чуто и от герб-социолози), а манифестира директно от Борисов. В пряк цитат той заяви: „От политиците аз съм безспорна фигура, най-успешната, най-доказаната“. Към това добави нещо също умилително: собствените му депутати били много против. Тоест можем да си представим някаква кахърна ситуация, в която лакейският придворен състав негодува, моли Меси-Борисов да не пропуска премиерско-плеймейкърския пост, но той неумолимо мисли повече за държавата, отколкото за себе си. Като една безспорна, успешна, най-доказана фигура. 

По отношение на експертното „гражданско“ предложение на Габровски, Най-доказаният каза също нещо много смело – смело в смисъл на предположението му, че някой би могъл да повярва. Заяви, че проф. Габровски, човек с гражданска кандидатура, ще има пълната свобода да посочи хората, с които да работи. Значи това било: за замаяния от бистришките финтове избирател нещата вече изглеждат като чисто нови и той много добре разбира как в управлението ще се изгради от кристалната свежест на нови некомпрометирани хора, които нямат да имат кой знае колко с ГЕРБ, понеже ГЕРБ не са изградили мрежа от пионки, офицери, цар-прокурори. И въобще цялостна система от рангове, обслужваща друга система от отчислявани проценти. Просто проф. Габровски казва на Борисов „мерси“ и почва професорски – той е свободен човек. 

Но най-доброто оставихме за финал. Меси-анецът внезапно заяви, че ако Радев наложи вето на хартиената бюлетина, ГЕРБ ще го подкрепи. И добави, че Радев е най-големият му опонент. Така. Сега докато вие разсъждавате каква е логиката Борисов да подкрепи ветото на най-големия му опонент, особено след като направи всичко възможно да върне хартиената бюлетина (бялата лястовица срещу „Машините на Мадуро“), не бързайте да разсъждавате и стигате до отговор. Понеже малко по-късно Борисов заяви, че няма да го подкрепи. Толкоз. Оставяме ви в тази психиатрична ситуация.

Ако я отменим, ще е с нова. 

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече