Кодово име „Ноев ковчег”: Тайният план на Кремъл за бягство на Путин

0

Операция по евакуацията в чужбина на Владимир Путин и най-близкото му обкръжение се подготвя в Кремъл, написа медията от САЩ „Дейли бийст“.

Според бившия автор на речите на Путин Абас Галямов планът е с кодовото име „Ноев ковчег“.

„Обмислянето на вариант за емиграция е започнало още през тази пролет. Целта на „Ноев ковчег“ е сегашните управляващи да намерят убежище в случай на неблагоприятно за властта развитие на събитията“, добави той.

„Първоначалната идея е била тихият пристан да бъде Китай. По-късно този вариант е отпаднал, защото Пекин надали ще си позволи лукса да приеме Путин и хората около него“, посочи още Галямов.

„Заради това по-късно е настъпила промяна в плана и погледите са били насочени към страни от Латинска Америка. Много страни от този регион от света не екстрадират хора. Като най-вероятна дестинация се очертава Венецуела, управлявана от левия президент Николас Мадуро“, допълни бившият автор на речите на Путин.

„На курортния остров Маргарита е бил забелязан Игор Сечин. Шефът на държавната компания „Роснефт“ е купил много недвижими имоти от най-висок клас“, добави медията от САЩ, като цитира Галямов, пише „Телеграф“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече