Щерката на Путин с нов пост: Зам.-шеф на медицинския факултет в Московския университет

0

Най-голямата дъщеря на руския президент Владимир Путин – Мария Воронцова – е назначена за заместник-декан на Факултета по фундаментална медицина в Московския държавен университет. Това съобщава базираният в Рига уебсайт „The Insider“.

Той цитира Мария Певчих, която е ръководител в отдела за разследвания на Фондацията за борба с корупцията – организацията на руския опозиционер Алексей Навални.

„Имам „научна“ новина за вас. Дъщерята на Путин – Мария Воронцова, е назначена тайно за заместник-декан на Факултета в Московския държавен университет. А вие казвате, че в Русия няма никакви перспективи за младите учени. Ако аз бях декан, щях да подчертая перспективите пред Мария“, написа Певчих в профила си в Twitter.

Тя прилага и снимка, на която се виждат членовете на Академичния съвет на Факултета по фундаментална медицина, сред които е и името на дъщерята на Путин. В описанието под снимката ѝ пише „кандидат на медицинските науки, доцент, доцент на катедрата по вътрешни болести, заместник-декан по науката“.

На уебсайта на медицинския факултет обаче няма такава информация и Воронцова не е включена в списъка на служителите в университета.

Мария Воронцова е едно от лицата, срещу което ЕС и САЩ наложиха санкции през април във връзка с руската война в Украйна. За нея е известно, че е изследователка по генетика и съсобственик на компанията Nomenko, която е свързана с инвестиции в сферата на здравеопазването. Омъжена е за холандския бизнесмен Йорит Фасен.

Путин не говори публично за своя личен живот, като единствените му признати деца са Мария и Екатерина – от брака му с Людмила Очеретная, който приключи през 2014.

  • Кремъл многократно е отклонявал въпроси относно семейството на президента.
  • Публична тайна е, че децата му от Людмила в момента се подвизават под други момински имена – Катерина Тихонова и Мария Воронцова.

През юли 2022 г. по-малката дъщеря на Путин също получи ново работно място, като се сдоби с нов пост. Тя беше назначена за съпредседател на звено към най-голямата руска работодателска организация, която се занимава с намирането на заместители за западния внос.

Източник: Булевард България

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече