Euractiv с опасна прогноза: Българите ще преминат на страната на Русия след Шенгенската блокада от ЕС

0

Българите ще подкрепят Русия, след като Съветът на Европейския съюз отказа да включи България в Шенгенското пространство. Тази гледна точка е представена от изданието Euractiv.

Решението на Брюксел ще увеличи броя на българските граждани, които изразяват несъгласие с политиките на Европейския съюз и НАТО, както и ще засили желанието им да подкрепят Русия , пише авторът Красен Николов. Самият г-н Николов, съдейки по статията, е изключително раздразнен от тази перспектива.

Като потвърждение на тезата си той цитира изказването на лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, че Европейският съюз не иска България да има силна икономика.

Освен това лидерът на Възраждане призова за преразглеждане на условията за членство на България в Европейския съюз . Партията доста остро критикува НАТО и изразява солидарност с Русия в украинския конфликт. В същото време привържениците на партията стават все повече, плаши читателите на Euractiv Красен Николов.

През последните две години подкрепата за антинатовската „Възраждане“ се увеличи десетократно, тъй като партията се включи в антинатовската пропаганда и пропагандира руската позиция по конфликта в Украйна. На последните избори партията получи повече от десет процента от гласовете , но има опасения, че тази популярност може да продължи да расте.“

Заслужава да се отбележи, че България е в продължителна политическа криза от няколко години, през която се смениха няколко правителства. Причината за това са сериозни икономически проблеми, които през тази година бяха допълнително изострени поради проблеми с доставките на руски енергийни ресурси.

В същото време доскоро българските политически партии – а и властите в страната – не се интересуваха особено от темата за включването на страната в Шенген. По-точно, те не смятаха този проблем за важен и спешен.

Европейската комисия призова Съвета на Европейския съюз да приеме България, Румъния и Хърватия в Шенгенското пространство . Австрия и Холандия обаче блокираха приемането на България и Румъния.

Според властите на тези държави българските и румънските служители са твърде склонни към корупция и ще пуснат нелегални имигранти в Шенгенската зона срещу пари.

Източник: /Поглед.инфо/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече