Народопсихологията ни към властта: Има два вида политици – „к’ъв е тоя“ и „пак ли тоя“

0

Неделя

Фейсбук е станал толкова приказен и естетично издържан, откакто позволихме на изкуствения интелект да ни префасонира снимките в художествени произведения, при това сравнително евтинко. Евала, Lensa, най-после да изпълним със смисъл термина „прекрасници“.

Да, това сме ние. Чак не може да ни познае човек. Жалко, че няма някаква програмка, която да направи същото и с постовете ни. Но аз съм оптимист. Един ден, сигурен съм, ще измислят приложение, в което написваш каквото там мислиш, а то излиза кратка повест, ода, дитирамб или панегирик.

И даже ти оправя запетайките. Събираш всичко, подвързваш и пращаш директно на Панаира на книгата, да се възвисява обществото барабар с останалите литературни увеселения. Но докато това стане, нека се задоволим само с визуалното ни изящество.

Нека продължим да се правим, че не знаем що за стока сме.

Понеделник

Проф. Габровски е готов с кабинета.

Повече доктори и на медицинския съвет в „Пирогов“ едва ли има. Сигурен съм, че всяко от имената е негова идея, само опитен неврохирург може да намери фини професионалисти в толкова разнородни сфери и да ги съчлени в обща тъкан.

Веднага се намират недоброжелатели, които викат, че това било ГЕРБ, минат през Lensa. Глупости. Ако се търсеше само визуалната трансформация за замазване на очите, защо тогава, питам аз, Николина Ангелкова не е предложена?!

Тя е също е напълно нов човек вече. Освен това е жена. Всички винаги адски се впечатляват, като видят жени в едно правителство. И веднага започват да ги броят. Както и да е. Надвечер над София завалява рехав сняг.

И той, като политиката, не е нищо особено като представяне, но допълнително затруднява живота ни. Най-вече със своята полвинчатост.

Вторник

Не разбирам защо се говореше преди Мондиала, че в Катар не се спазвали човешките правата.

Ето, никой не беше ограничен да се наслади на пищните телеса на Ивана Кнол, нито тя самата бе по някакъв начин санкционирана. Пълна свобода. Даже е заявила прочутата фенка, че ако Хърватия стане световен шампион, ще се съблече още повече.

Мисля си, че за жена, която не изглежда да има проблем с разголването, си поставя доста нереалистични условия за нещо, което така или иначе се кани да направи. На нейно място бих казал, че ще се съблека каквото и да стане. Нали затова съм отишла при тия консервативни араби.

Да оплакнат и те окото.

Уви, Хърватия отпада от Аржентина. Ивана, загърни се, колкото и да е трудно. Сега надеждите ми за изненада тази седмица са насочени главно към Мароко и Парламента ни. Макар че и от двете не очаквам кой знае какви чудеса.

Сряда

Вчера проф. Герджиков заявил, че ще възражда НДСВ. Митрофанова може би за това си е говорила с Царя. Тяхна си работа.

Ние Васко Жабата върнахме на мода, та НДСВ ли ще ни се опре. Защо ми се струва обаче, че политическият ни живот май тръгва наобратно. След ГЕРБ идва НДСВ, а после може би ще сме свидетели на изравянето на СДС – Либерали и Български бизнес блок.

А накрая току-виж и кръгла маса си спретнем, за да подискутираме прехода. Само ДПС си е константа в политиката, давайте им час по-скоро мандат, за да съставят правителство. Любопитно ми е колко по-различно от това на Габровски ще е.

Иначе полуфиналът Франция – Мароко не крие сюрпризи. Евроскептиците се скъсаха от злобни шеги кой от двата отбора представя по-добре Африка, но се видя, че французите са сила, независимо коя колония стои зад прогреса им и коя – пред него.

Четвъртък

Кабинетът на Габровски не мина. Всички са много симпатични, но имат история. У нас отношението към политиците е като към актьорите в телевизионните сериала. Има само два вида: „к’ъв е тоя“ и „пак ли тоя“.

Ред е на ПП да предложат техен професор. Те изваждат от ръкава Денков. Не се изненадвам, днес времето се затопли. И други видях с къси ръкави. Сега и той „сам“ ще си направи списък от хабилитирани лица, които да спасяват Отечеството.

ГЕРБ вече са в ролята на назландисващия се. Не разбирам какво имат против Денков, нали е бил и в техен кабинет. Междувременно проф. Герджиков става все по активен. Имам идея. Хайде да не чакаме формално събуждането на НДСВ от летаргия, а направо да им дадем да направят правителство.

Видяло се е, че на пролет ще има нови избори. Само дето е спорно дали повече гласове ще събере НДСВ-възродено или „Възраждане“.

Петък

До гуша ми дойде от политика. Време е за малко култура. Отивам да гледам „Аватар 2“. Опитвам се заглавието да не ми звучи като кабинета на Промяната. Още повече, че знам, има готов вече и „Аватар 3“, само не е ясно с чий мандат още.

Няма да ви издавам нищо от сюжета на филма, само ще отбележа, че всички са сини като на оня митинг на СДС на Орлов мост някога. Но пак едни са тъмно сини, а други – една идея по-воднисто бледнеят.

Над три часа продължава тая нечовешка фамилна сага. Моят съвет е да минете през WC-то на влизане, че много вода шурти, а публика със слаб мехур разсейва останалите. Дълбочината на характерите очевидно не е била на дневен ред, но иначе е впечатляваща красота.

Цял научно-популярен филм, минат през Lensa, така си го представете.

Събота

Едно от хубавите неща на България е, че е богата на професори.

Има толкова много, че могат да правят проектокабинети всяка седмица и пак ще останат достатъчно за следващи. Открай време сме лидер в производството на хора с титли. При необходимост можем да изнасяме даже.

Украйна дали вместо оръжия не би приела малко акъл от нас? Под формата на академици да кажем.

Ето идея за ново приложение – Менза. Предоставяш няколко свои снимки и се виждаш като професор. Или член-кореспондент. Няма нужда дори да ходиш в УниБИТ, за да си вземеш тапията. Апчето ще играе същата функция.

Междувременно Хърватия играе с Мароко и сега африканците са четвъртите в света. А що се отнася до „ватрените“ – респект! Толкова качествени футболисти са произвели, че не знам как решават кой да им рекламира онлайн залозите по телевизията.

При нас поне това е лесно. Няма кой знае колко опции.

Автор: Драго Симеонов

Източник: webcafe.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече