Различен прочит: Колко струва речта на омразата?

0

Колко струва речта на омразата? Излишно е да ви подсещам, че в едно пазарно общество всичко има цена. Цена имат баничките, чувствата, урановата руда. Вътрешните ни органи също имат цена, но това е друга тема. Затова и речта, независимо каква е, също има цена.


Разбира се, речта на омразата струва повече. В нея се инвестира. Инвестицията обаче е странна. Инвестира се в това речта да бъде определяна като реч на омразата. Давам пример:
Имате реч. Тази реч струва по пазарни цени малко. Никой не се интересува от нея. Цената ѝ пада. Но в момента, в който тази девалвирана реч я направим реч на омразата цената ѝ се вдига драстично. Ето така с промяна статута на речта ние получаваме повече пари за единица реч.
Сега сериозно!


Кой плаща на тези хора, защото не са само програмни ботове, а има и служители… Та, кой им плаща пари, за да могат те да определят една реч като реч на омразата? Защото те това работят – дават добавена стойност на всяка една реч и я квалифицират като такава или онакава. Без тяхна намеса речта щеше да си е реч и дотам. Тези служители в корпорацията на речта са най-обикновени хора. Те не постъпват там като резултат от особени заслуги към обществото. Те нямат никакво специално образование, но вероятно имат инструктаж, в който им е пояснено коя реч каква е. И дотам.


Въпросът обаче е кой има нужда от тази „Корпорация на речта“? Кой им превежда пари по банковите сметки? Кой им плаща хонорарите, че и осигуровките? Кой им плаща офисите, пътните разходи, вредните (защото няма как да се занимаваш с реч на омразата и да не получаваш вредни). Колко дни в годината имат право на платен отпуск блюстителите на речта? Какво им е работното време и пред кой отчитат извършената работа? Кой?


В знак на уважение към интелекта ви няма да ви занимавам с отвлечения въпрос: „Защо?“.

Автор: Емил Йотовски

Източник: Fakti.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече