Акитвистът Йоло Денев е готов с правителство – зове настоящите партийни лидери да се оттеглят

0

Новината, че Йоло Денев е готов с правителство, изобщо не беше изненада. Много добре е направил човекът – аман от пазарлъци, аман от лаици! Правителство се прави лесно – просто написваш на един лист всички министерства и срещу тях написваш имена на хора, които са ти симпатични и смяташ, че донякъде ще свършат работа.

Така де, донякъде. То всичката работа никой не може да я свърши.

Бай Йоло има завидна политическа биография и никой не може копче да му каже, че не разбира от политика. Или пък че е зависим. Него групировките отдавна са го отписали като потенциален контрагент, защото много говори.

Но пък е събрал чуден отбор! Полковници, генерал, професори и доценти, които звучат достолепно, вдъхват доверие и надежда, че все пак има някакъв начин тази страна да се оправи. Разбира се, без НАТО, ЕС, без приемане на еврото и с твърд отпор на всякакви евроатлантически уйдурми.

Сред имената има и министри, и главен прокурор, и шеф на комитет за Народен съд. Последното е наистина впечатляващо. Бай ви Йоло знае какво трябва, за да се оправи тази държава – Народен съд!

Предвиденият за поста Арсений Василев е бил координатор на „Атака“, което значи проверен човек. За всичко става. Що пък да не се справи и с един Народен съд?

Единственото леко неудобство в списъка е опитът за събиране на Костадин Костадинов като просветен министър и напусналата го Елена Гунчева като главен прокурор. Но какво да се прави, може пък да се погодят някак. Зер образованието има твърде малко допирателни с прокурорските неща.

Не че Костадинов е безупречен, но пък останахме с впечатление, че госпожата черно на бяло възжела смъртта на Ангел Кунчев, май заради ковид ваксините. Още тогава личеше нейният напън да раздава правосъдие, включително стигайки до крайности. Е, засега само в социалните мрежи, но не се знае. Един ден, като вземе Йоло властта, ще са нужни такива хора.

Йоло Денев е сам по себе си политическа сила, защото като него мислят доста хора. И те далеч не са само онези, на които Тангра им говори. Те са голямата маса народ, низвергнати от политическата върхушка, за които е непосилно дори да се надяват на някакъв добър живот. Не само защото не им стигат парите, а защото тяхното съществуване изобщо не интересува скапаната държава. До селата им няма пътища. Често няма и ток. За здравно обслужване да не говорим. А пък училищата – те повечето са просто руини. На този фон имаме вече подписка за референдум по въпроса за неприемането на еврото.

И точно това е искал да каже авторът на „експлозивното съобщение“. Дни преди това е написал „Съобщение за дейността на Йоло“. Ето какво съдържа то:

1. Подготвям новия брой на вестник „Революция“.

2. Подготвям книга „Величието на българите от 15 000 години“ – карти на държави, имена на царе и карти на азбуки.

3. Книга „БИБЛИЯ НА ТАНГРА“ – тангризмът – обединител на религии и спасител на човечеството.

4. Стихосбирка „Поетичен меч на революцията“ – 100 стихотворения.

5. „Митинг на гладните“ около 20 януари на площада при Триъгълника на властта

6. Организиране на „Движение България на народа“.

7. Народно събрание пред паметника на Левски на 18 февруари.

8. Митинг на 2 март до парламента за освобождение на България.

Ами забавно е да се чете този енциклопедичен титан. Но явлението Бай Йоло хич не е за подценяване. Ако някога у нас се създаде истинска революционна ситуация, в нейния център ще бъдат точно такива като него. Трупаният с десетилетия гняв срещу некадърните управници в комбинация с негодуванието срещу загниващата европейщина образуват взривоопасна смес.

Дали пък точно от нея няма нужда политическата ни система? Или това вече ще е окончателен Армагедон?

Автор: Стефан Стефанов

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече