Възможен сценарий за протичане на преговорите за Правителство

0

Новините, противно на настояването им, се повтарят – особено тук и особено сега. Връчването на третият мандат на БСП например очертава много яснo идните дни, затова да пробваме да подредим нещата максимално точно. 

1. Корнелия Нинова заявява (вече го заяви), че трябва да се прояви национална отговорност. Всички са съгласни, само че никой не иска, понеже за всички е по-добре да има нови избори (освен за Стефан Янев, но той ще си чете Кенеди и всичко ще е наред).

2. През това време ще валят обвиненията за Nexo. Хората, които настояваха да не проявяваме whataboutism в други ситуации (тоест, ако стане дума за определена тема да не я сменяме с нейно отсрещно подобие) сега ще питат „а защо вие нищо не казвахте, когато примерно „Лукой“ нещо си. Мнозина ще казват, че това са честно изкарани милиарди, другите – не, лошото е единствено, че по случая с Help Karma още няма никакво развитие. 

3. Слави Трифонов прави последна мобилизация за опит за влизане в парламента. Шансовете са ниски, дългосрочните – още повече, но в крайна сметка има такъвия народ може се натисне за заветните 4 и малко отгоре процента.  

4. Борисов разчита на последния си ход от типа на „Разделяй и владей“ и опитва да вбие клин между „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, понеже вторите са много по-опасни за него. Оттам и точка втора ще се задейства с още по-голяма сила. 

5. В извънпарламентарният свят „Спаси София“ прави всичко възможно да спаси колкото се може повече от гласове от горните две партии и да ги приеме при себе си, така стана по време на кметските избори за София. Никак не е изключено да се получи.

6. ДПС не казват нищо особено, Карадайъ смутолевя различни работи, но те нямат значение, понеже вотът им е гарантиран, хартиени бюлетини пак ще има.

7. Президентът набира все по-голяма сила със служебното правителство, нещата отиват на влизане в политиката през парадния вход, макар че с тази невъзможност за формиране на правителства, той печели изборите – служебно. 

8. Излизат тук-там скрити записи, тук-там компромати, Васил Божков пуска четири статуса, а „Възраждане“ – 400.

Накрая мандатът е готов и всичко го връчват на избирателите за следващите избори, а на избирателите вече им е лошо да избират, но от тях по принцип никой не се интересува и са свикнали.

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече