Обърнаха я на цирк тая държава – като нещо се обърка, пускат клоуните да разсейват публиката

0

Знаете ли какво правят в цирка, когато нещо се обърка? Когато – да речем – някой от акробатите сбърка; когато някое въже се скъса или – в по-стари времена – някое животно излезе от контрол. Знаете ли какво се прави тогава?

Веднага пускат клоуните на манежа, за да разсейват публиката с маймунджилъци. 

Ако се огледате внимателно, ще разберете, че нещо в цирка жестоко се е объркало. 

Дали на международните партньори вече им писна, дали е нещо друго? Дали позициите на господаря на мнозина в българската политика – лилипутин Първи – се разклатиха и настъпи паника? Кой знае? Но фактът, че ни заливат с щуротии, скандали и още щуротии говори достатъчно за това, че земята и под техните крака се клати. 

След като обърнахме внимание на това, да се съсредоточим върху нещо друго – опасността, която носят маймунджилъците им, докато все още са релевантни в обществото. Дали скоро ще са или не в кофата за боклук на историята – не знам. Надявам се. Но знам, че дотогава могат да нацвъкат много. 

Вижте малките и големи копейки към коя и каква кочина се опитват да ни набутат. Вижте какви им плащат, за да предават родината си и вижте към какво я тикат. 

С две думи, сбито какво пише под тази снимка (няколко реда по-надолу): двойка се храни в ресторант в Краснодар. Това е в мечтаната от копейките русия, която обаче те на всяка цена отбягват и със зъби и нокти са се вкопчили в ЕС, на почивка ходят на запад, а колите им са я немски, я американски. 

Та, двойката се хранела, но и си обсъждали тъпата война на лилипутин. 

Олеся и Алексей Овчинникови вероятно са споделили помежду си мнението, че войната е тъпа, защото след малко тези маскираните са ги арестували и закопчали с белезници. Маски, каски, спецчасти, малък лилипутин с малка пиш*а праща милитаризирана полиция срещу двойка, която се храни в ресторант. 

Разбира се, това се случва, след като един от съседните маси донесъл на властите – подал донос срещу „опасните врагове“. 

Арестувани, с лице в пода, белезници, чудесии, циркаджийски номера. Арестувани и откарани в районното за през нощта. Глобени, ще се явяват и пред съд. 

Деветгодишната им дъщеря е останала у дома. 

Това е „свободата на словото“, за която плачат копейките, това е „раят“ им. Това ни чака, ако им дадем да ни се качат на главите. Те са готови, няма да се забавят и половин секунда да се замислят преди да продадат родината. Едно мигване на окото даже няма да се забавят. 

Техниките им включват разединение на народа, точно така както включват разединение на народите. Както забиват клин между нас българите, така набиват клин и между нас и македонците, както и са набили такъв клин, когато македонците още са били българи. Слугите на кремъл са забили клина и са създали македонската нация. 

Добро, лошо – това е положението. Факт е, че македонската нация вече съществува. Да са живи и здрави. Поне можем да сме силен съюз. Но се прави всичко възможно да има война между двете държави. Сега е модерно същите кремълски слуги да се пишат големи патриоти и да вият срещу луната по темата с Македония. Никак не е случайно и не е защото им пука за България, Македония или вас. Всичко е част от сценария. 

Междувременно един, дето стана депутат, защото на едни от поредните избори на едни българи им писна да гласуват (щото, видиш ли – гласуването е супертежка работа, изисква копаене, мъкнене на чугун и тичане в маратон) и отидоха на разходка вместо да гласуват и той се оказа с достатъчно проценти, че да влезе…

… същият се показа „силен“, като похвали собствения си (вече пълнолетен по смисъла на закона между другото) син, че е нападнал съученик и е упражнил саморазправа. 

По думите на К.К.Копейката, синът събирал подписи за референдум. В България това е забранено – да се промотира политическа дейност в училище или в близост до училище. 

След това – по думите на господин депутата – Костадинов младши видял, че момчето къса един лист за подписи. За да се направи на мъж му казал, че или ще му принтира 30 нови листа, че да го компенсира за ЕДИНИЯ (!!!???), или ще го бие. 

Онзи отказал и – пак по думите на господин депутата – „изяжда шамарите“. 

Както се оказва малко по-късно, това е силно преувеличено и господин депутатът е разкрасил разказът, за да излезе, че синът му е голям мъж. Ще се върнем на това след малко. 

Но да помислим какво всъщност казва този „депутат“, ковач на закони. Казва, че се гордее с това, че докато извършва забранена от закона дейност, а съученик изразява мнението си срещу това, онзи скача и налита на бой (нещо добре описано в Наказателни кодекс, особено за пълнолетни). Казва, че се гордее. 

На фона на това имаме повишени нива на насилието навсякъде, но особено тревожно – сред учениците и подрастващите. Господин депутатът не само, че не се извинява, но и се гордее. 

Описанието му е като в рап песен от деветдесетте – как едните се събрали да бият, другата банда – и тя се събрала, причакали се, сбили се, победили, раздали балтиите. 

Този ще прави закони в парламента. 

Този иска да определя бъдещето на България, а в медиите се появи информация, че МОН проверили случая и не открили проблеми…

Нито в боя, нито в нарушението на закона с политическата пропаганда в училище. 

Но жалката история има още по-жалко продължение. 

В медиите се разпространи един коментар отговор на „истината“, разпространена от Костадинов за „акцията“ на сина му, с която се „гордеел“.

Оказва се, че свидетелят е регистрирал съвсем друга истина. Не е имало балтии и шамари, а най-обикновено бутане. Нищо героично, просто бутане, нервност и сприхаво бутане, както правят хората, които много искат да ударят някого, ама много ги е шубе, а и не знаят как. После депутатският син събрал аверите и отишъл да се дуе, но пак не го огряло и пак не е имало „раздаване на правосъдие“. 

И какво се оказа? Цялата пара – в свирката. Каквато му на единия депутатската работа, такава му и на другия – биткаджийската. 

Ако не са им поддръжниците и биомасата, които ползват за жива сила и „мускул“, тия са на една кихавица разстояние от кошчето за боклук. 

Не знам кое е най-жалкото в цялата история: че възхвалява насилието между ученици, че насъсква деца срещу деца, че подкрепя нарушението на закона с политическа пропаганда в училище, че възхвалява нарушаването на закона с нападение и саморазправа или че си измисля, за да го прави?

Че е жалка работата, жалка е, въпросът е кога най-после хората ще се събудят и ще изхвърлят боклука, че усмърдя къщата.
 

Източник: Novini.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече