Различен прочит: Борисов като руската армия – още се прави, че не е загубил

0

Идват поредни избори и Бойко Борисов пак стана актуален. Толкова, че да напомни на хората с неизключила тотално памет за какво става въпрос.

Не, не че щял този път да е депутат. Има и по-интересно – в профила му във Фейсбук, под публикациите му се забеляза една нова тенденция на политическо преклонение към НЕГО. А именно – борба на пропагандата с пропаганда. Гасим огъня с огън.

Не е изцяло ново, но тук има определено нова висота. А именно – лели ГЕРБ ще дерат очите на всеки, който вземе синовете им да воюват. Страхът е, че ще воюват в Украйна … на страната на Русия! Заради Радев, разбира се.

Това е венец на евроатлантизма. И доказателство, че кръгът на Борисов отдавна е изчерпал каквито и да е идеи. Защото кога се познава най-ясно, че не ставаш – като почнеш да твориш глупости. Не конкретно тази за воюващите за Русия – тя е просто черешката на тортата, показваща докъде са нещата с политическата шизофрения.

Противоречията във всяко изказване на Борисов избождат очи, оглушават и те карат да немееш. Главният прокурор не можело да е недосегаем, но депутат на Борисов и шеф на правна комисия пръв се хвърли да спира механизма за контрола на този главен прокурор. Дойде „Магнитски“ и Владислав Горанов вече не е член на ГЕРБ, но Владислав Горанов казва, че е. Асен Василев е виновен за еврозоната, а не Борисовата партия, която направи всичко да свали редовното правителство и остави държавата в ръцете на Румен Радев, който се чуди как да се поклони на Кремъл, без много да се види. И още, и още, и още …

В силата си като политик Борисов беше почти стигнал до ореол на държавник – само в очите на слепите, но те бяха повечко. Защото държавник е този, който има визия. Този, който рискува – риск губи, но риск и печели. А този, който се тупа в гърдите как е приятел с всички, накрая не е приятел на никого. И не е свършил нищо, освен за себе си и тези, които са го крепили.

Идва време в живота на всеки, когато трябва да се усети, че е свършил и да си почива. Иначе става смешно. Много. А тогава краят е особено болезнен – по-лошо от присмеха за един политик няма.

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече