Различен прочит: Корупцията е удобна, тя е примка и камшик за подкарване на „магаретата“

0

ПП/ДБ имали преднина около 0,5% пред ГЕРБ, хахахах. Това нормална социология ли е, според вас?! Много силни, бре! И с кого ще се коалира коалицията на „Здрасти, аз съм Наско“? С БСП, която се очертава около нещастните 6%, благодарение на лидерските качества на Корнелия ли? Най-силното оръжие е истината! А ПП/ДБ не функционират през истината, те функционират най-вече през омразата, през грантовете и заради подкрепата на външния фактор.

Външният фактор не обича партии, които не зависят от неговите донорства и указания, затова упорито се опитва да разгражда всичко, което не съществува по благоволение отвън. ГЕРБ има устойчиво, твърдо ядро и силни партийно-социални и бизнес връзки.

Това трябва да се изтощи до момента на възможност да се прелее партията към обща неолиберална десница в пълна степен зависима отвън. Затова е този силен натиск срещу Борисов. Процесът на вменяване на зависимост, контролирана отвън, го наблюдаваме във всички държави в Европа. Съпротива има, но не е ясно доколко е ефективна.

Като гледам как разкостиха Германия и как притискат Шолц, включително с медиен бич, тук у нас „Магнитски“ е съвсем обясним, крем Брюле на фона на Кьовеши. Всичко ще бъде ползвано, а което не съществува, ще бъде изобретено. Затова алчността и неопитността на Радев им дойде дюшеш.

Дето се казва, стегнаха му примката. Не знам тези генерали каква национална сигурност учат, но е ясно, че не разбират базови неща. Едно от тези неща е, че корупцията е удобна. Тя е примка. Камшик за подкарване на магаретата.

(Фейсбук/Калина Андролова)

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече