Бабикян хвърли бомба: Олигархията у нас си има имена, секторите са разпределени

0

Две са основните теми на тези избори. Едната е инфлация и тя се използва за предизборни цели. Другата тема е корупцията и огромните кражби в резултат на срастването на бизнес и държава. Това заяви в ефира на Нова телевизия политолодът доц. Ружа Смилова.

„Когато имаш толкова корумпирана страна като България, отдавна секторите са разпределени. Всички знаят кой е големият в сиренето, кашкавала. Олигархията си има имена, секторите са изкупени. Как няма у нас да е по-голяма инфлацията, като един човек определя цените? Ще струват нещата толкова, колкото един човек или една група фирми искат да струват”, заяви от своя страна Арман Бабикян.

Според Кристиян Шкварек основният въпрос е дали ще ходим на избори два път тази година. „Ако има как да се направи кабинет, хората ще отидат до урните. Важни са и заявките с кого ще управляват. Заплахата, че е невъзможно да се състави кабинет, може да натисне надолу избирателната активност. Хората си казват: Защо да ходим да гласуваме сега, като после пак ще се наложи да го правим“, аргументира се той.

„На хората вече им омръзна от избори“, съгласи се Емил Димитров – Ревизоро. Според него всеки върти темите така, както на него му е удобно. „Чакаме следващо правителство да реши нещо. Оправдавайки се със закона не правят нищо“, заяви той.

„Всички са готови да спасят майка България, но не им стигат гласове“, добави Ревизоро.

Смилова заяви, че няма да се изненада, ако ГЕРБ спечели и направи коалиция с БСП. „Коалицията ПП-ДБ заявиха, че ще направят кабинет, въпреки че това ще е трудно. Може да се включи към тях и ГЕРБ. Смятам, че това е възможно, но трябва да има дългосрочна перспектива“, обясни тя.

Според Арман Бабикян, ако коалицията ПП-ДБ се коалира с ГЕРБ, ще е фатално за тях. „Много ще им е трудно да обяснят защо се коалират с хората, които са обявили за корумпирани и срещу които уж се борят“, отговори той.

Ревизоро защити ГЕРБ. „Не можа непрекъснато да твърдиш, че ГЕРБ са виновни за всичко, при положение че през последните две години не са управлявали те“, каза той.

„Вариант с американски натиск да се състави правителство е абсурден. САЩ никога не биха прекрачили границата по този начин. Ако ПП-ДБ спечелят, 100% отиваме на нови избори 2 в 1”, категоричен е Шкварек.

Шкварек не се съгласи със Смилова: „Отговорността за смъкването на това правителство носи самото правителство. Това е абсурдна теза”.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече